Itthoni gyógynövényekből főzök teát

Van egy pici fűszerkertem, azonban nem csak fűszerezésre használom a termesztett fűszernövényeket. A gyógy- és fűszernövények a leggazdagabb antioxidáns-forrásaink, ezért – betegség nélkül – is bőséggel érdemes alkalmazni őket. Mindig egy kicsit többet szoktam szedni belőlük, mint ami szükséges az ételhez, és a maradékból, illetve a szárakból gyógyteát készítek. Gyakorlatilag bármilyen, nálunk megtermő fűszernövény alkalmas erre a célra, de természetesen nem árt utánajárnod a hatóanyagoknak. Kifejezetten előnyös a hideg hónapokban a kakukkfű, amit jó sokáig szedhetsz a kertedben, nyáron pedig a mezőn is begyűjtheted, száríthatod, vagy fagyaszthatod a hideg hónapokra.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!