Sok okunk lehet arra, hogy örüljünk a hűvösebb hőmérsékletnek és a vastag pulóveres, szövetkabátos időjárásnak, de kevés édesebb közülük, mint a friss ropogós őszi alma. Amellett, hogy önmagában is ízletes, bizonyára már te is ettél isteni almás pitét, lepényt vagy kompótot. Reggelire viszont kevésbé népszerű, pedig sok olyan finomság készíthető belőle, ami remek napindító lehet, és már attól is több erőd lesz az éppen előtted álló kihívásokhoz, ha csak rájuk nézel.
1/5 Fahéjas-almás zabkása
Az egyik legkedveltebb édes reggeli minden kétséget kizáróan a zabkása, amihez az alma is tökéletesen passzol. Csak készítsd el a szokásos módon, vagy áztasd meg növényi tejben, esetleg halmozd a zabpelyhet a kedvenc joghurtodra. Ezután csurgass rá egy kanál mézet, tetszés szerinti magvakat (például diót, mandulát, kesudiót vagy mogyorót), ezután pedig halmozz a szélére friss almaszeleteket. Ha elkészültél, szórd meg egy réteg fahéjjal, és már kész is az isteni finom és egészséges almás-fahéjas zabkása. Ízlés szerint természetesen további gyümölcsökkel és egyéb feltétekkel is gazdagíthatod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!