Az alma tipikusan olyan gyümölcs, amelyet egészen biztosan nem tudunk kikerülni az őszi hónapokban, hiszen megtelnek vele az élelmiszerboltok, a termelői piacok, a leghangulatosabb pedig talán az, amikor mi magunk pakolhatjuk tele a kosarunkat egy almavásáron a legfrissebb idei termésből. Mivel pedig nemcsak finom, hanem egészséges is, ezért nagyszerű ötlet, ha ezekben a hetekben te is betárazol belőle. Azonban ha azt szeretnéd, hogy hónapokig friss és ropogós maradjon, akkor van néhány dolog, amire a tárolása kapcsán feltétlenül érdemes figyelned.
2/4 Tartsd távol az etiléntől
Az etilén egy szagtalan, gáz halmazállapotú, érlelést serkentő anyag, amelynek az alma is a kibocsátói közé tartozik. Ami nem túl jó hír, hogy amikor az etilén felszabadul, a gyümölcsök vagy éppen zöldségek, amelyeket elér, elkezdenek fonnyadni, foltosodni vagy egyéb módon tönkremenni, és hamarosan ehetetlenné válnak. Hogy ez a folyamat lassuljon, fontos, hogy az alma hideg környezetben legyen, tehát a hűtőszekrényben való tárolása ebből a szempontból is jó megoldás.
Mivel pedig az alma nemcsak termeli az etilént, hanem érzékeny is rá, ezért fontos, hogy távol tartsd más kibocsátó élelmiszerektől, például a körtétől, a paprikától, a sárgadinnyétől, a paradicsomtól, a banántól és a kivitől is. Vagyis a legjobb, ha kifejezetten csak almákat tartasz közvetlenül egymás mellett függetlenül attól, hogy éppen a hűtőszekrénybe, a konyhapultra vagy egyéb helyre kerülnek.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!