Egy kutatás szerint a sok tetoválás megvéd a megfázástól

Egy kutatás szerint a sok tetoválás megvéd a megfázástól

Címlap / Életmód / Egészség / Egy kutatás szerint a sok tetoválás megvéd a megfázástól

Tetkópártiak figyelem: kutatók megállapították, hogy minél több tetoválást varrat magára az ember, az immunrendszere annál inkább legyőzi a betegségeket. Ha valaki legközelebb megkérdezi, minek nektek ennyi minta, ez rá a tökéletes válasz!

Egy tetkó nem tetkó

Azt mondják, ha elkezdesz tetováltatni, függő leszel, és egyre többet akarsz majd – egy friss kutatás szerint azonban ez nem is olyan nagy probléma. Az Alabamai Egyetem kutatói megállapították, hogy míg egyetlen tetoválás elkészítése kifejezetten rosszat tehet az immunrendszernek, több varratása már egyenesen erősíti azt, így immúnisabb leszel a betegségekkel szemben, mint korábban.

Egy tetoválás ugyanis, legalább is átmenetileg, meggyengíti a szervezetedet, mivel nagyon igénybe veszi a testedet. Az immunrendszered gyengül, mert a tetoválásra és a hegek begyógyítására megy el az energiád, és nem marad elég ahhoz, hogy leküzdje a betegségeket is.

Több tetkó elűzi a megfázást

Nem ez a helyzet a több tetoválás esetében – ha nem egy, hanem több tetkót varratsz a bőrödre, az egy idő után egyenesen erősíti az immunrendszeredet ahelyett, hogy meggyengítené.

Mindezt a legjobban az izomlázzal lehet érzékeltetni: amikor először kezdesz el mozogni, még a kisebb gyakorlatoktól is izomlázad lesz, később azonban ugyanazok a gyakorlatok, amelyek fájdalmat okoztak, már erősítik az izmaidat, hogy kevésbé legyenek fájdalmaid a mozgástól.

Ugyanez a helyzet a tetoválással is: hozzászokik a szervezeted, és tréningeli az immunrendszeredet, hogy erősebb legyen, és legyőzze a bacikat.

Stresszhormon és betegségharcos vegyületek

Az Alabamai Egyetem kutatói a kutatás során önkénteseket vizsgáltak aszerint, hogy hány tetoválásuk van, régebben mikor tetováltattak, és megnézték, milyen erős volt a szervezetük a tetkó előtt és után (ehhez a szervezet immunglobulin A-szintjét és a benne megtalálható kortizol stresszhormont vették figyelembe).

A kutatásból kiderült, hogy azoknak, akik frissen tetováltattak, kevésbé csökkent az immunglobulin A-szintjük, mint a tetoválatlan társaiknak, ez pedig az egyik főszereplő a test megfázás elleni harcában. Azok viszont, akik több tetoválást kaptak, nem hogy kevesebb, de megnövekedett immunglobulin A-szinttel rendelkeztek. Az American Journal of Human Biology tudományos folyóiratban megjelent tanulmány azért eredeti, mert ilyen szempontból még soha senki nem vizsgálta a tetoválás szerepét az immunrendszerben.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!