Egészség / Életmód / Lélek

5 jól megfigyelhető változás, ha magasabb tudatállapotot sikerült elérned

5 jól megfigyelhető változás, ha magasabb tudatállapotot sikerült elérned

Alapvetően mindenki arra törekszik, hogy magasabb tudatállapotot sikerüljön elérnie sőt, egyesek úgy vélik, ez az egyetlen célunk a földi élet során. Az biztos, hogy az önfejlesztés (történjen az tanfolyamon, vagy éppen otthon), a meditáció, a különféle légzéstechnikák elsajátítása, egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb tudati szintre juss. Vannak, akik szinte észre sem veszik az átmenetet, mert olyasmiket élnek át, amiktől óhatatlanul bölcsebbé, tudatosabbá válnak. De milyen változások utalnak arra, hogy te is nagyon jó úton haladsz egy magasabb tudatállapot felé?

Bűntudatod van a rossz szokásaidtól

Pontosan tudod, hogy a lelkednek, a tudatodnak és a testednek összhangban kell lennie, hiszen ha bárhol problémát érzékelsz, vagy éppen betegséget tapasztalsz, akkor az a teljes valódra negatív hatással van. Nagyon is jól érzed: a legtöbb problémát rossz szokásainkkal, mi magunk generáljuk.

Mivel ezt felismerted, egyre jobban foglalkoztat a tiszta étkezési szokások kialakítása, a sport bevezetése, a stressz kiűzése, a lelked ápolása. Lehet, hogy régen dohányoztál, ezt azonban manapság már el sem tudod képzelni, minden olyan rossz szokástól bűntudatod van, ami árthat neked, a testednek. Emiatt egyre tudatosabban száműzöd ezeket, a teljes összhangra törekszel, megpróbálsz visszatalálni azokhoz az ősi rutinokhoz, amik közelebb visznek a természethez.

Nem foglalkoztat az egód

Egyre kevésbé foglalkozol az egóddal. Ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolnád a megjelenésedet, de rájössz, hogy messze nem a külsőségek a legfontosabbak. Azzal, hogy ezt tudatosítod magadban, iszonyúan nagyot tudsz előrelépni a tudatállapotodat illetően, hiszen nem fognak rád komolyabb hatást gyakorolni a kívülről érkező, negatív energiák.

Míg korábban te is jót csámcsogtál a kolléganőiddel egy szaftos pletykán, most mindennél távolabbinak érzed magadtól ezeket a beszélgetéseket.

Valósággal leperegnek rólad a negatív vélemények, hiszen jól tudod, ezek többsége nem is igazán neked szól. Persze nem arról van szó, hogy mostantól teljesen hidegen hagy mások visszajelzése, hanem arról, hogy valóban csak azokkal foglalkozol, amikkel érdemes.

Nem érzed úgy, hogy versenyezned kellene

Megtaláltad a helyedet a világban, és boldog is vagy a pozícióddal. Emiatt már nem érzed azt, hogy bárkivel, vagy bármivel is versenyezned kellene. Nincs szükséged arra, hogy bizonyíts másoknak, vagy magadnak, egyszerűen nem akarod senkinek megmutatni, hogy te erre is képes vagy.

Jóval nagyobb örömet okoz számodra, ha a közösséged ér el eredményt, nem pedig te, egyénileg, hiszen a végső célod éppen az, hogy nyomot hagyj a világban, hogy jobbá tedd ezt a helyet. Ebbe pedig nem igazán férnek bele az önös sikerek, ugyanis nem az egyén, hanem a társadalom szintjén figyeled az eredményeidet.

Ezt tekintve pedig nem bizonyul túlságosan kiemelkedőnek az, hogy lefogytál két kilót, vagy előléptettek a munkahelyeden. Ezeknek is örülsz, de messze áll tőled, hogy nyilvános vállveregetést igényelj.

Többet akarsz tudni

Amikor magasabb tudatállapotot érsz el, bölcsebb leszel, akkor tisztába kerülsz vele, mennyire keveset tudsz.

Már bánod, hogy anno nem adtál bele mindent a suliban, mert most úgy érzed, a világ összes tanfolyama se lenne elég, hogy felzárkózz. Bújod a könyveket, mindig kifejezetten egy téma kezd el érdekelni, amiről az összes elérhető kiadványt el is olvasod. Amikor csak lehetőséged nyílik rá, képzed magadat, szeretnéd a legtöbbet kihozni a lehetőségeidből. Ugyanakkor nem érzed azt, hogy ez kiszipolyozna, valahogy hatékonyabban, eredményesebben tudsz működni, úgy véled, egyértelműen a fejlődésedet szolgálja a befektetett energia, ezért nem fáradtságnak fogod fel a tanulást.

Sőt, gyakran eszedbe jut, hogy vajon miben fáradtál el korábban?

Hálás vagy mindenért

Minél magasabb tudatállapoti szintre kerülsz, annál hálásabb leszel és annál pozitívabb lesz a személyiséged. Az elején ez nem minden esetben könnyű, kivéve persze akkor, ha egyébként is jó életszakaszban vagy.

De amikor jönnek a problémák, te akkor is megpróbálsz mindig pozitív maradni, mindenben meglátni a jót, aminek lehet örülni, amiért hálás lehetsz. Olyan apró dolgokra koncentrálsz, amiket korábban észre sem vettél – és ez nem esik nehezedre. Ez a pozitív hozzáállás mindenkit inspirál a környezetedben, és az emberek alig várják, hogy veled tölthessék az időt. Ugyan könnyen lehet, hogy a régi ismerősök elkopnak, hiszen nem tudják tartani veled a lépést.

Az új barátokat azonban éppen a magasabb tudatállapotod hívta be az életedbe, ezért ők jóval többet is tudnak majd hozzátenni az életedhez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást