A szőlőfélék, de kiváltképpen a sötétebb fajták, hatékonyan védenek bennünket az érelmeszesedés, infarktus és a rosszindulatú daganatos megbetegedésektől. A vörös szőlő remek immunerősítő, emésztésjavító, sejtmegújító és keringést serkentő hatású. Kúra formájában pedig csodákat tesz a szervezettel.
1/5 Gyógyító szőlőszem
A kékszőlőben szinte minden megvan, ami a szervezetünknek fontos. A héja, a magja, a húsa, mind-mind kincset ér.
Rengeteg bioaktív anyagot tartalmaz, de antioxidánsban, ásványi anyagokban, például káliumban és szelénben is igen gazdag. Ennek köszönhetően rendszeres fogyasztása csökkenti az infarktus kockázatát, és jótékony hatással van a vérkeringésre.
Húsa remek B–vitamin és magnéziumforrás, ami segít a stressz leküzdésében. Magas vas- és folsavtartalma miatt kiváló természetes orvosság vérszegénységre is.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 Különösen a vörös
A vörös szőlő kiváltképp egészséges. Ebben a fajtában található a legnagyobb mennyiségben szőlőcukor, ami rendkívül jó hatással van az agyműködésre és a pektin, ami pedig csökkenti a koleszterin szintet, így gátolja az érelmeszesedést.
Magas cukortartalma miatt komoly energiaforrás a szervezetnek.
A vörös szőlő fontos szerepet játszik a megfelelő sav-bázis egyensúly fenntartásában is.