6 szuper vitamin és ásványi anyag, ami plusz energiát ad

6 szuper vitamin és ásványi anyag, ami plusz energiát ad

Címlap / Életmód / Egészség / 6 szuper vitamin és ásványi anyag, ami plusz energiát ad

A legtöbb multivitamin

Nehéz kiválasztani, hogy a nagy felhozatalból melyik vitamint próbáljuk ki, de ha biztosra szeretnél menni, a multivitaminnal nem lőhetsz mellé. Ennek előnye, hogy számos területen kifejti a hatásait. Javítja a memóriádat, növeli az energiaszintedet, és az általános egészségedre nézve is jótékony.

Megvan benne szinte minden, amire egy nap alatt a testednek szüksége van, úgyhogy hacsak nincs tudomásod arról, hogy valamelyik vitaminból vagy ásványi anyagból hiányod lenne, a multivitamin a legjobb választás.

B12-vitamin

B12 vitamint tartalmazó élelmiszerek
istockphoto

Több oka is van annak, hogy miért kell nagyon odafigyelni a B12-vitaminra, és annak hiányára. Ez ugyanis az agyműködéshez elengedhetetlen, valamint serkenti a vörös vérsejtek termelését. Mivel kizárólag állati eredetű húsokból jut be a szervezetünkbe, gyakran hiányt szenvednek belőle a vegán étrend kedvelői.

Szintén nehezíti a felszívódást, ha alacsony a gyomorsavad mértéke, így ha erről tudomásod van, a B12-vitamin bevitelére figyelned kell! Ha ez a hiány ugyanis bekövetkezik, az energiaszinted jelentősen elkezd lecsökkenni, és folyamatosan álmosnak érzed magad, mindegy, mennyit aludtál.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást