Töltsd így a telefonod, ha azt szeretnéd, hogy tovább bírja az akkumulátor

Töltsd így a telefonod, ha azt szeretnéd, hogy tovább bírja az akkumulátor

Címlap / Otthon / Töltsd így a telefonod, ha azt szeretnéd, hogy tovább bírja az akkumulátor

Ne töltsd túl és ne hagyd teljesen lemerülni

„A lítium-ion akkumulátor élettartama általában 500 ciklus, ez körülbelül másfél év. Az akkumulátorciklusokat egy teljes feltöltéssel mérjük, vagyis amikor nulláról 100-ra töltöd az akksit. Tehát minél több teljes cikluson megy keresztül a telefon, annál hamarabb kell lecserélned ”–mondta el Liz Hamilton, a Mobile Klinik nevű mobiljavító cég ügyvezetője a Reader’s Digestnek.

Mit tehet tehát az egyszerű felhasználó, hogy tovább bírja az elem? Van egy bizonyos töltési mód, amivel a lehető legtovább tudod életben tartani az akkumulátort, emiatt ajánlott is ezt követni.

Hamilton szerint érdemes soha sem nulláról százig tölteni a telefonodat, hanem mindig csak részlegesen, ezzel lelassíthatod az életciklusát. Az ideális az, ha az akksi töltöttsége mindig 25 és 85 százalék között van.

„A lítium-ion akkumulátorok rosszul reagálnak a szélsőséges helyzetekre” – mondja.

„Az egyik legrosszabb, amit az akkumulátorral tehetsz, ha túltöltöd, vagyis tovább a feszültségen hagyod, minthogy elérte a 100%-ot. Nagyon gyakori szokás, hogy valaki csak töltőn hagyja éjszakára a telefonját, vagy egész nap ott tartja, és csak túl későn veszi észre, milyen károkat okozott ezzel.”

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást