Párkapcsolat / Szerelem

Tippek, hogy visszacsempészd a romantikát a kapcsolatotokba

Tippek, hogy visszacsempészd a romantikát a kapcsolatotokba

A romantika rövid- és hosszútávon is meghatározza a kapcsolatotok milyenségét. Egyesek szerint teljesen felesleges túlságosan is érzelgősre venni a figurát, pedig valójában ez nagyon is sokat segíthet a viszony elmélyítésén.

Vegyétek komolyan az évfordulókat, ünnepnapokat

Sokan értelmetlennek vélik az évfordulók és az ünnepnapok megtartását, pedig az igazság az, hogy ezek egyáltalán nem feleslegesek.

Egyrészt minden egyes perc, amit magatokra és a kapcsolatotokra áldoztok, kifizetődő, másrészt az ilyen alkalmak megfelelőek arra, hogy átértékeljétek a viszonyotokat.

Persze, ehhez az kell, hogy a romantikus program ne csak felületes, egyfajta kötelező időtöltés legyen, hanem valóban mély és tartalmas.

Példának okáért egy ilyen alkalmi randevún egész nyugodtan átbeszélhetitek az esetlegesen zavaró tényezőket, miközben kiemelitek a valóban fontos dolgokat.

Így új erővel és tiszta lappal vághattok neki a következő időszaknak, ami jó néhány hétre garantáltan megalapozza a romantikát a kapcsolatotokban.

Lepjétek meg egymást ok nélkül

A spontaneitás egy igen lényeges pontja a tartalmas kapcsolatoknak, hiszen annál boldogabbak lesztek, minél rugalmasabban álltok az élethez.

Ez nem csupán a hétköznapok során segíthet igazán sokat, hanem a problémák megoldásában is rengeteget jelenthet, ráadásul a romantika szempontjából sem utolsó.

Mindenki imádja az apró figyelmességeket, amikről akkor sem szabad lemondani, ha már évek óta együtt éltek. 

Egy kedves üzenet napközben, egy elrejtett csoki a zsebben, vagy egy tükörre rajzolt szívecske, és máris csodásan telik a szerelmed napja.

Bár az évfordulók, ünnepnapok hasonlóképpen fontosak, a spontán, ok nélküli meglepetések azok, amik igazán könnyedén visszacsempészik a romantikát a szürke hétköznapokba. 

Minden hétre szervezettek programot

A romantika hosszú távú fenntartásában kulcsfontosságú, hogy ne teljen el nap a másikra való figyelés nélkül.

Ezt érdemes fokozni azzal, hogy minden hétre terveztek legalább egyszer valamilyen közös programot. Mindez sokszor nem is olyan könnyen kivitelezhető, hiszen a sok munka és a gyerekek mellett meglehetősen nehéz több órára elszakadni.

Persze ,minden csak akarás és szervezés kérdése, márpedig hetente egyszer kell, hogy ennyire fontos legyen a kapcsolatotok.

Ne gondoljatok őrült nagy dolgokra, sokszor elég egy forró kávé, vagy egy szelet sütemény a cukrászdában, esetleg egy mozi, előadás, ha jobban ráértek.

A lényeg, hogy továbbra is szerezzetek közösen élményeket, és legyen rá alkalmatok, hogy csak és kizárólag egymásra figyelhessetek.

Ne lógjatok folyton együtt

Fontos tisztába kerülni azzal, hogy nem akkor lesztek a legboldogabbak, ha állandóan együtt töltitek a szabadidőtöket.

Bár ez némileg ellentmond az előbbieknek, a legtöbb kapcsolatnak kifejezetten jót tesz, ha a felek néhány napot külön töltenek, esetleg a felszabaduló óráik egy jelentős részét saját magukra, vagy barátaikra fordítják.

Igaz, hogy rettentően lényegesek a közös tapasztalatok, az is biztos, hogy a másik hiánya csak akkor jelentkezik, ha az illető nincs folyton mellettünk.

További nagy előny, hogy ha rendszeresen hagytok szabad teret egymásnak, akkor jóval nagyobb szeretettel és türelemmel tudtok majd a másik felé fordulni.

Ez garantálja a tartalmasabb programokat, a nagyobb odafigyelést és a felpezsdített érzelmeket egyaránt.

Tartsátok meg a vonzalmat

Erről a témáról már sokszor esett szó, de sajnos manapság úgy tűnik, még mindig nem lehet elégszer kiemelni, mennyire lényeges a vonzalom megőrzése.

Nem csupán a nők hagyják el magukat túl gyakran, a férfiak jelentős részére is jellemző egyfajta külső-belső igénytelenség a komoly kapcsolatok derekán.

Márpedig, ha a vonzalom elvész, akkor csak a gazdasági, érzelmi alap marad meg a családban, s legfeljebb a baráti viszony őrződik hosszú távon.

Egy szó, mint száz, mindkét félnek tennie kell azért, hogy a másik továbbra is örömmel és büszkeséggel jelenhessen meg a társaságában.

Az sem utolsó szempont, ha ez a fajta vonzalom nem csak a társasági megjelenésre vonatkozik, hanem otthon, a négy fal között (főleg a hálószobában) is sokáig jelen van.

Bókoljatok gyakran

A bókolást illetően ugyancsak kettőn áll a vásár, de idővel mindenki hajlamos megfeledkezni erről az egyébként nagyon is lényeges dologról.

Tény, hogy a tettek sokkal többet számítanak, de azért az átlagember szereti hallani, hogy még mindig csinos, csábító és továbbra is főnyereménynek bizonyul.

Oda-vissza érvényes ez, és igazából semeddig sem tart naponta legalább egy bókot, dicséretet elereszteni.

Jó, ha semmit sem veszünk természetesnek a kapcsolatunkban. Sem azt, hogy a másik mellettünk van, sem azt, hogy milyen nagyszerűen végzi a viszony érdekében a dolgát.

Mert bizony ahhoz, hogy egy kapcsolat működőképes legyen, nagyon sok energiát és időt bele kell fektetni, márpedig ha valamit, akkor legalább egy bókot megérdemel az erőfeszítés.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást