Párkapcsolat / Szerelem

Tipikus női hibák, amelyek alól te sem vagy kivétel

Tipikus női hibák, amelyek alól te sem vagy kivétel

Tagadhatatlanul léteznekolyan bakik, amiket a nők gyakrabban elkövetnek, mint a férfiak. Persze őket sem szeretnénk mentesíteni a felelősség alól, de az tény, hogy néhány – a kapcsolat alapjait meghatározó – tényezőt a hölgyek sorra elrontanak.

Nem mondod el, mi bánt

A nők sokszor feleslegesen mártírodnak, ami valószínűleg az anyai ösztön jelenlétére enged következtetni. Emberi kapcsolatokban azonban egyenesen hiba folyamatosan eltitkolni, mitől szenvedünk, mi bánt minket. Talán olyan apróságról van szó, ami a másiknak fel sem tűnik, de ha nem szólunk neki, akkor nem is fog. 
 
Attól, hogy állandóan tartalékolod a dühödet és folyton lenyeled, ami nyomaszt, a gondok nem fognak eltűnni, elfelejtődni, hanem egyszer csak kitörnek. Ha pedig e problémák végett te rontasz el valamit a kapcsolatotokban, ráadásképpen az összes tartalékolt gondodat el kell rejtened, és elfogadnod a párod haragját, hiszen az garantált, hogy ő nem fogja véka alá rejteni, mit gondol.
 
Így csak még igazságtalanabbnak fogod érezni a helyzetet, pedig lényegében csak magadat okolhatod.

Hisztizel és duzzogsz

A hiszti már önmagában sem méltó egy felnőtthöz, de ezt sajnos csak kevesen tanulják meg gyermekkorukban. Ha van alapja mérgelődésnek, akkor is teljesen felesleges napokig rágódnod valamin. Ami bánt, azt el kell mondanod a másiknak, meg kell beszélned vele, kérned kell, hogy változtasson, mert ez így nagyon nem fair veled szemben. 
 
Attól, hogy napokon keresztül ücsörögsz a szobádban és nem vagy hajlandó beszélni vele, vagy ha meg is teszed, csak ordibálni tudsz, semmi sem fog változni. Te felemészted magadat, ő pedig a tisztes távolságot tartva kivárja, amíg befejezed ezt a gyerekes viselkedést.
A végeredmény így is, úgyis ugyanaz, tehát sokkal jobb lenne, ha nem kellene napokat várni rá.

Túlkomplikálod a dolgokat

Szintén nő hiba, hogy többet látunk a dolgok mögé (legtöbbször jóval többet), mint amit kellene. Talán tényleg csak arról van szó, hogy szimpla jóindulatból segített a kolléganőjének, és nem azért tartott a fiók mélyén egy doboz óvszert, mert bármi terve volt vele, hanem mert egyszerűen évek óta ott van és már rég elfelejtette. 
 
Naivnak lenni és túlkomplikálni a dolgokat egyáltalán nem ugyanaz, mert míg előző által becsapod magadat, addig utóbbival garantáltan tönkreteszed a minden napjaitokat és a kapcsolatotokat egyaránt. 

Kisebb hangsúlyt fektetsz a szexre

Minden felnőtt életében fontos a szex, de a nők általában hajlamosabbak háttérbe szorítani a testiséget, mint a férfiak. Természetesen itt is a nagy átlagot vesszük figyelembe, s ekkor elmondhatjuk, hogy bár a nők próbálkoznak apróságokkal (pl. új fehérnemű, romantikus körülmények), ezek többnyire sokkal inkább a saját hangulatba kerülésüket segítik. 
Nem arról van szó, hogy a pasik nem indulnak be egy szép harisnyakötőtől, de a valóság az, hogy ezt a darabot a nők csak akkor veszik fel, ha jól érezik magunkat benne. És itt jön a kulcsfontosságú momentum: csak olyan újításban vagyunk benne, amit a magunkénak érzünk.
Ha még nem próbáltuk, vagy kicsit is idegenkedünk tőle, akkor hajlamosak vagyunk bezárkózni, holott, ha egy férfinak dobnánk fel a szerepjáték lehetőségét, vagy adott esetben egy játékszer bevetését, aligha visszakozna az újítástól. 

Hátat fordítasz a nemiségednek

Amikor képbe kerül a háziasszonylét és az anyaság, sokszor tökéletesen hátat fordítunk a nőiességünknek. Persze nem könnyű anyaként is odafigyelni az alakunkra és háziasszonyként is csinosnak lenni, de azért nem is lehetetlen. Mindenkinek az alkatához és személyiségéhez mérten kell ragaszkodnia ahhoz, hogy továbbra is legalább annyira nő legyen, mint a kapcsolat elején. 
 
Gondold el, neked hogy esne, ha a szülés után csakis úgy tudnál tekinteni a szerelmedre, mint a gyermeked apjára. Egy kedves, odaadó és törődő személyre, aki iránt nem igazán vonzódsz… nos, ez éppenséggel egy barát és nem egy szerető leírása. 
 
A férfiaknak ebből a szempontból nyilván könnyebb szülővé válni, de elhiheted, hogy a te párod ugyancsak megértően fog viselkedni, ha látja rajtad, hogy igyekszel továbbra is csinos lenni.

Mindenért elvárod a dicséretet

Hajlamosak vagyunk mindenért dicsértet várni, különben jön a duzzogás és a hiszti. Elismerő szavakra vágyunk, ha kitakarítottunk, ha új ruhánk van, vagy ha finom lett a vacsora. Szép dolog, ha olyan figyelmes partnerre tettünk szert, aki mindezekre nagyon is odafigyel, de teljesen felesleges hisztizned, ha esetleg elmaradt egy dicséret. 
 
Egyrészt a férfiak máshogy állnak a dolgokhoz és nem feltétlenül fog nekik feltűnni, ha a századik ruhád mellé beszereztél még egy újat, sőt, az is elkerülheti a figyelmüket, hogy csillog-villog a lakás, hiszen ők mindig ilyennek látják. 
 
Másrészt pedig ott van az ellenkező oldal: ő elvárja, hogy megdicsérd, ha leviszi a szemetet? Vagy, hogy perceken keresztül áradozz, amiért ilyen szépen lenyírta a füvet? Ezek magától értetődő dolgok, amiket nagyon jó, ha megjegyeztek egymásnak, de elvárni sosem szabad értük a dicséretet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást