Gyorsteszt: nehéz veled együtt élni? Válaszaidból kiderül

Gyorsteszt: nehéz veled együtt élni? Válaszaidból kiderül

Címlap / Szerelem / Gyorsteszt: nehéz veled együtt élni? Válaszaidból kiderül

Töltsd ki a tesztünket és kiderül, kell-e bármin változtatnod!

0%

Tegyük fel, hogy szeretnéd felújítani a fürdőszobátokat. Hogyan fog reagálni a felvetésedre a szerelmed?

Talán te is alapvetőnek érzed, hogy közösen végzitek el az otthoni teendőket, de így is van? Válaszd ki, melyik állítás igaz rátok a leginkább!

A szerelmed megint elfelejti kiüríteni a zsebeit mosás előtt, pedig már többször is megkérted erre. Mit teszel?

Ahogy hazaérsz, érzed, hogy nagyon hideg van és fázol, mert a szerelmed letekerte a fűtést. Mit teszel?

Bulizni volt a szerelmed a haverjaival, te pedig egyedül töltötted az estét. Ugyan azt mondtad, nem bánod, mégis kicsit zavar, mert más terveid voltak. Hogyan viselkedsz másnap reggel?

A szerelmed egy új munkahelyre került, ami jóval távolabb esik a jelenlegi lakhelyetektől – neked viszont csak pár perc séta az iroda. Mit fogtok tenni?

Úgy tűnik, nagyon komolyra fordulnak köztetek a dolgok, mert a szerelmed megkérte a kezedet. Azonban egy nem várt „meglepetéssel” is készült: szeretné, ha házassági szerződést kötnétek, melynek fő pontja az otthonotok lenne – ám az aláírásod hitelesítené, hogy övé a nagyobb rész. Hogyan reagálsz?

Mennyire nehéz veled együtt élni?
Mintha ott se lennél
Kicsit olyan veled az együttélés, mintha ott se lennél – persze csak képletesen, ugyanis a háttérben iszonyúan keményen és sokat dolgozol, szóval nagyon is látszana, ha nem tennéd oda magadat. De akkor mégis miért érzed úgy, hogy semmibe sincs beleszólásod? Bizonyos esetekben természetesen érthető, hogy neked kell engedned a béke és a harmónia érdekében, de máskor elvárhatod, hogy ezért cserébe kapj is valamit. A saját otthonodban főleg nem kellene úgy viselkedned, mintha nem is élnél ott. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mától válts házisárkány üzemmódba, de nem szabad elfelejtened, hogy az együttélés nem csak a szerelmedről, hanem egész pontosan kettőtökről szól.
Te vagy a kompromisszumok mintaképe
Tökéletesen menedzseled a kapcsolatotokat, pontosan tudod, milyenek a jó kompromisszumok. Egyszer adsz, másszor kapsz, sosem kell azt érezned, hogy nem áll középen a mérleg nyelve. Mindig mindent megbeszéltek, egyeztetitek az érveket, ellenérveket, és tényleg ez az, amitől gördülékeny lesz az együttélés, és hosszútávon is jól működik majd a kapcsolatotok. Ha kell, akkor igenis odateszed magadat és keményen megmondod a véleményedet, de azért nem az a jellemző, hogy erre lenne szükséged, mert a szerelmed is pontosan olyan kompromisszum kész, mint te. Jó csapatot alkottok együtt, úgyhogy már csak az lehet a cél, hogy ez az idill sokáig megmaradjon.
Néha inkább jobb lenne, ha inkább egyedül élnél
Nem mondhatjuk, hogy könnyű veled együtt élni, sőt… Időnként tényleg jó lenne, ha egyedül lehetnél, legalábbis te is sűrűn kívánod, hogy így legyen. Tény és való, nem mindenkinek való az együttélés, sokan szeretnék kizárólag az előnyös oldalait élvezni. Sajnos ez nem így működik. Sokkal több kompromisszumra, türelemre lenne szükséged, valamint arra, hogy állandóan átérezd a szerelmed helyzetét. Persze, ehhez az is kell, hogy ő ugyancsak nyitott legyen a megoldások keresésére, hiszen könnyen megeshet, hogy éppen ő tett ennyire makrancossá. Ami biztos, hogy hosszútávon nem egészséges és nem is éppen jó ötlet ilyen feszült körülmények között élni. Mindent tegyetek meg, ami tőletek telik, de ismerjétek fel, ha azért nem megy az együttélés, mert egyáltalán nem vagytok egy hullámhosszon.

Oszd meg az eredményed:

Érdekelnek a tesztek? Mások ezeket töltötték még ki:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást