Új év, új test – 6 tipp, hogy idén ne csak egy ígéret legyen

Új év, új test – 6 tipp, hogy idén ne csak egy ígéret legyen

Címlap / Életmód / Egészség / Új év, új test – 6 tipp, hogy idén ne csak egy ígéret legyen

Nagy ígéretekkel és tervekkel kezdjük meg az újévet, aztán a lelkesedésünk kezd alábbhagyni, mikor látjuk, hogy megint nem jön el a jó tündér, aki egyik percről a másikra megoldja a problémáinkat. Aztán rájövünk, hogy megint minden csak rajtunk múlik. Nagyon becsülendő dolog, ha a fogadalmaid között szerepelt az új, egészségesebb test képe, de akkor ideje tenni is érte.

Adj elég időt magadnak!

Mesés lenne, ha egyszer csak felkelnél és hirtelen abban a testben találnád magad, amiről mindig is álmodtál, de a valóság ennél sokkal keményebb.

Küzdened és harcolnod kell, még akkor is, ha csak a tested formálásáról van szó.

Felesleges időhöz kötnöd ezt a folyamatod, inkább élvezd a változást.

Nem fog egyik napról a másikra menni, de könnyen lehet, hogy egy hónapon belül már nagyon látványos eredményekkel büszkélkedhetsz, ha teszel is érte.

Mit csináltál eddig rosszul?

Még nincs késő, akár már ebben a percben is elhatározhatod, hogy változtatsz az életviteleden az új alakod érdekében. De ebben az esetben őszintének kell lenned magaddal és belátnod, hogy eddig mit csináltál rosszul.

Például, ha nem mondasz le az esti nassolásról, akkor hiába szeretnél másnapra lapos hassal ébredni, a tükörben mást fogsz látni.

Tehát az első lépés a beismerés, a második pedig a változtatás.

Elég apránként megtenned a lépéseket, a lényeg, hogy haladj.

Aktívabb élet

A legtöbb ember azt gondolja, hogy mindennap órákat kell töltenie az edzőteremben ahhoz, hogy fogyása beinduljon, pedig valójában nem erre van szüksége a testednek.

Egyszerűen élj aktívabb életed.

Ahová csak lehet, menj gyalog, lift helyett használj lépcsőt és ne legyél rest napi fél órát szánni a testmozgásra. A jó hír az, hogy ez bármi lehet, csak élvezd.

Találj valamit, amit olyan nagy szenvedéllyel űzöl, hogy nem is tudsz majd az evésre gondolni.

Csak semmi nasi!

Vagy legalábbis sokkal kevesebb, mint eddig.

Tanulj meg az étkezésekre úgy gondolni, mint egy olyan tevékenységre, ami azt a célt szolgálja, hogy tápláld a tested és ellásd a kellő mennyiségű energiával, de, amint ezt megkapta, szó szerint állj le!

Biztos már te is átélted a „kajakóma” érzést és bizton állíthatjuk, hogy ez az állapot a testednek sem tesz jót.

Gondoskodj arról, hogy az evés már ne pótcselekvés legyen számodra és csak akkor egyél, ha valóban éhes vagy.

Igyál, igyál és tényleg igyál!

Nem is gondolnád, hogy a sok folyadékbevitellel mennyit javíthatsz tested jelenlegi állapotán.

Nem csak szebb, simább lesz a bőröd, de az éhségérzetedet is csillapíthatod vele.

Mindig legyen melletted az irodádban és otthon is egy pohár víz, ami csak arra vár, hogy megigyad.

Csak az elején nehéz rászoktatnod magad, utána már te fogsz a pohárért nyúlni, mert tudod, hogy mennyivel másabb érzés, mikor megfelelően hidratált a tested.

A bűnözés belefér

Ne ostorozd magad, ha éppen becsúszott egy csoki, vagy süti, mert emberek vagyunk, szeretjük a finom ízeket és ne állíts fel magaddal szemben irreális elvárásokat, mert annak megint csak csalódás lesz a vége.

Ha ettél egy finom sütit, vagy egy pizzát a barátaiddal, akkor nem az a megoldás, hogy feladod a diétádat és azt, amiért addig olyan keményen dolgoztál. Ilyenkor fogadd el a tényt, hogy „bűnöztél”, de az élet megy tovább és csak annyi a lényeg, hogy ebből ne csinálj rendszert.

Jogod van élvezni az életet és, ha ez néhanapján egy tábla csoki formájában mutatkozik meg, akkor nyugodtan majszold el azt a csokit.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!