Párkapcsolat / Szerelem

7 tényező, ami válóok lehet

7 tényező, ami válóok lehet

Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, konfliktusok és problémák, melyek megoldást igényelnek. Akadnak azonban olyan helyzetek, amiket ha nem orvosoltok időben, hamar búcsút inthettek egymásnak. 

Állandó vita

Imádjátok egymást, de mégis mindenen összekaptok? Képesek vagytok még azon is vérig sértődni, ha a másik késik öt percet, vagy nem tetszik neki az a film, ami egyébként imádat tárgyát képezi? A különbözőség jó is lehet, de ha túlságosan makacsok vagytok és egyikőtök sem hajlandó engedni a béke érdekében, akkor észrevétlenül megmérgezitek a kapcsolatot. 
Nem arról van szó, hogy nem lehet vitatkozni bizonyos kérdésekben, de ha nem ismeritek fel, mi az, ami tényleg szót érdemel és mi az, ami abszolút felesleges, akkor hamar kétfelé válhatnak útjaitok.

Féltékenység

Az egészséges féltékenység jó, hiszen csak azt jelzi, hogy fontos számodra a másik, szereted, és eszed ágában sincs elveszíteni. Azonban ha napokig tartó duzzogás kíséri, ha a barátod rá mert nézni egy másik nőre, ne adj’ Isten még köszönt is neki, akkor ott már komoly baj van.
Ugyanígy véget vethet a szerelmeteknek, ha téged kerget az őrületbe a szerelmed azzal, hogy folyton hívogat, ellenőrizget, faggatózik és mindenkire féltékeny, aki csak a közeledbe kerül. A rövid póráznak semmi értelme, akit így kell megtartani, az úgyis el fog menni, az egész csak idő kérdése. 

Egészen más életfelfogás

„Az ellentétek vonzzák egymást” –, de arra már nem tér ki a mondás, hogy ez mekkora problémát szülhet a későbbiekben, ha oszlik az a bizonyos rózsaszín köd. Amennyiben teljesen másként vélekedtek az életről, az emberekről, a környezetetekről, állandó vitaforrás alakulhat ki köztetek, mi több, akár meg is utálhatjátok a másikat. 
Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy az ember lánya értetlenkedve mered maga elé a szakítás után, hogy mégis mit is keresett ennyi időt egy ilyen pasi társaságában.

Különböző tervek

Te korán szeretnél gyerekeket, míg ő várna, akár a harmincas évei végéig. Te esküvőt akarsz, ő viszont el sem tudja képzelni, hogy bárkivel házasságra adja a fejét… A sort még hosszasan folytathatnánk, hiszen mindenki életében vannak olyan tervek, amiken nem hajlandó változtatni, amikről nem hajlandó lemondani.
Ez így is helyes, de komoly nézeteltérés lehet belőle, ha éppen olyan férfit fogtál ki magadnak, aki teljesen másképpen vélekedik a számodra fontos kérdésekben. Ez folyamatos veszekedéshez, keserűséghez, végül pedig lemondáshoz vezet, ami egyben a kapcsolat végét is jelentheti. 

Távolság

Egyre több pár kényszerül távkapcsolatba a külföldi munkalehetőségek miatt, ám ez amellett, hogy anyagi biztonságot jelent, sokszor a kapcsolat jövőjét is veszélyezteti. Egy szerelem sem tud tartósan úgy működni, ha hónapokig, évekig nélkülöznötök kell a másikat. Szükséges a fizikai kontaktus, az ölelés, a párunk biztonságot nyújtó jelenléte. 
Ha ez egyre inkább elmarad, és egyelőre úgy tűnik, nincs is rá megoldás, hogy a jövőben a távkapcsolatot felváltsa a tényleges együttélés, akkor hamar elmehet a kedvetek az egésztől. 

Megszokottság

Az unalom mocsarába besüppedni éppúgy nem jó, mint ha sosem bírtok megnyugodni. Ha minden napotok a munkáról, majd az esti vacsoráról és a tévénézésről szól, akkor hamar azt vehetitek észre, hogy harmincévesen úgy éltek, mintha hatvan éve házasok lennétek. 
Minden kapcsolatnak szüksége van a változatosságra, legyen szó a szexuális élet megújításáról, tartalmas programokról, kirándulásról, nyaralásról, vagy éppen családtervezésről. Ha ezek kimaradnak, akkor hamar érezni fogjátok, hogy valami hiányzik, és amennyiben nem próbáljátok meg orvosolni a helyzetet, könnyen lehet, hogy másnál fogjátok keresni a boldogságot.

Hűtlenség

A leggyakoribb válóok napjainkban a hűtlenség, ami lényegében nem is csoda, hiszen állandóan új ingerekkel szembesülünk, folyton új emberekkel ismerkedünk meg, és mivel mindenütt a tökéletesség keresését sulykolják belénk, a legapróbb hiba esetén is képesek vagyunk továbblépni ahelyett, hogy megoldást keresnénk. 
 
A megcsalásig mindig hosszú út vezet, és bár az okok igen sokrétűek lehetnek, az tény, hogy a félrelépés után sokszor bezárul a kapcsolathoz visszavezető kapu. A kulcsszó mindig a kommunikáció: ha valami bánt, vagy nem tetszik, akkor ne őrlődj magadban, hanem hozd fel a témát, majd hallgasd meg a kedvesed álláspontját is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást