Tavaszindító praktikák – hangolódj te is a meleg hónapokra!

Tavaszindító praktikák – hangolódj te is a meleg hónapokra!

Címlap / Otthon / Háztartás / Tavaszindító praktikák – hangolódj te is a meleg hónapokra!

Nem nehéz ráhangolódni a tavaszra, ha odakinn éppen süt a nap, és a hőmérő higanyszála is egyre magasabbra kúszik. Szerencsére mindig tovább lehet fokozni a hangulatot, mutatunk néhány tavaszindító praktikát!

Főzz friss alapanyagokkal

Ismét nyitnak a piacok, zöldségesek, de legalábbis garantáltan nagyobb választékkal állnak a rendelkezésedre.

Végre elfelejtheted a mélyhűtött, konzervbe zárt, vagy a gondosan bezacskózott gyümölcsöket és zöldségeket, jöhetnek a harmatos frissességek.

Ezek nem csak jóval egészségesebbek, hanem sokkal finomabbak is, ráadásul alapjaiban változtatják meg az étkezésedet.


Főznél? 9 tipp a zöldségek elkészítéséhez


Óriási segítséget nyújtanak a diétázóknak, azoknak, akik szeretnének leadni néhány kilót, de mindenkinek támogatják a védekezőképességét.

Végre nem lehet ráfogni az unalomra a nassolást és a hízást, most már tényleg ideje változtatni! Egyébiránt vásárlás nélkül is örömteli a piacon nézelődni, főleg akkor, ha a melengető napsugarakat ugyancsak sikerül elkapnod.

Tavaszi nagytakarítás másként

Nem mintha a takarítás olyan nagy élmény lenne, de a tavaszi rendszerezéssel azért kicsit más a helyzet.

Eleve nagy előny, hogy végre úgy tudsz port törölni, hogy nyitva van az ablak és az ajtó, tehát nem száll vissza minden azonnal a frissen megtisztított polcokra.

Ezen felül is fokozza a hangulatot, hogy tavasszal, a takarítás során a megszokott rutinokon felül újak is előtérbe kerülnek.

Ideje kikapcsolni a fűtést, ami után fel lehet tenni az új függönyöket, de a terítőket, az ágyneműt is ajánlatos vidámabb, élénkebb színű és könnyedebb anyagú változatra cserélned.

Ez már alapjaiban megváltoztatja a lakás hangulatát, amit egyébként még tovább fokozhatsz néhány tavaszi, húsvéti dekorációs elemmel, illatozó jácinttal, vagy éppen egy csokor tulipánnal.

Kávézás a napsütötte teraszon

Minden eddiginél tavasziasabb program a csajos kávézgatás valamelyik napsütötte teraszon.

A legtöbb vendéglátóegység a jó idővel párhuzamosan megnyitja a szabadtéri ülőhelyeket is, amiket záros időn belül ellepnek a melegre vágyó emberek.

Persze, nem minden nap alkalmas arra, hogy órákat ücsörögjünk a teraszon, de kiskabátban és szélvédett helyen nem igazán lehet akadály az átmelegedés.

A testet és a lelket is teljesen felüdíti már néhány perces lazítás is, nemhogy az, amikor akár egy fél délutánt el tudsz tölteni egy ilyen fantasztikus helyen, mégpedig kiváló társaságban.

A barátnőd helyett a kedvesedet is magaddal cipelheted, ha szerencséd van, talán egy romantikus sétára is vevő lesz a virágba borult utcákon.

Kirándulás a virágok között

Apropó, virágok! Ha olyan mázlista vagy, hogy nem nagyvárosban kell töltened a tavaszt, akkor valószínűleg már az első pillanattól kezdve lesed a hóvirágokat, mikor dugják ki végre a fejüket.

A helyzet csak egyre fokozódik, sorra nyílnak ki a bimbók, és egyre több a zöldellő felület. A természet ébredésével azoknak is ajánlatos kicsit az erdő felé venniük az irányt, akik egyébként a betondzsungelre esküsznek.

Számtalan programot szerveznek ilyentájt a kirándulni vágyók számára, a virág lesen túl akad a kínálatban medvehagyma túra, de természetesen a tipikus húsvéti események sem hiányozhatnak a sorból.

Különleges látványt kínálnak az arborétumok is, akadnak köztük olyanok, melyek tavasszal a leggyönyörűbbek.

Végre itt a kertészkedés ideje

Ez a program inkább azoknak kézenfekvő, akik maguk is birtokolnak egy kisebb kertet, de nem kell elkeseredni akkor sem, ha jelenleg csak néhány szobanövényről gondoskodsz.

Egyrészt érdemes ott kezdeni, hogy megnézed, szükség van-e átültetésre, esetleg kereshetsz néhány kreatív elrendezési praktikát, amikkel a legegyszerűbb szobanövényeket is felpörgetheted.

Másrészt még egy kis garzonban is akad ablak, ahol nevelhetsz palántákat, vagy csíráztathatsz magokat.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy terasz is tartozik a lakásodhoz, akkor pedig pláne érdemes kísérletezgetned, egy-két paradicsompalánta, vagy éppen fűszernövény nálad is helyet kaphat.

Amennyiben kiskertet birtokolsz, irány a szabad levegő, nem véletlen, hogy számtalan ember legkedvesebb hobbija a kertészkedés.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást