Életmód / Receptek / Táplálkozás

Nem tasakos! 4 mennyei házi puding, amit el kell készítened

Ha a pudingot nem akarod mindig zacskóból főzni, akkor így készítheted el rövid idő alatt és saját kezűleg, egyszerűen ezt a krémes finomságot!

Egészséges házi puding

A pudingok közül a vaníliásból lehet a legtöbbet kihozni. Botmixerrel bármilyen friss gyümölcsöt belekeverhetsz, de adhatsz hozzá kávét, csokidarabkákat, sütőtököt, darált diót, mákot vagy marcipánt is.
Ha a pudingodat magad készíted el egészséges alapanyagokból, úgy a tested is befogadóbb lesz a benne levő értékes tápanyagok iránt.
Lássunk most 4 isteni házi puding receptjét!

Vaníliapuding

Hozzávalók 2 személyre:
1 vaníliarúd
3 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dl tejszín
30 g étkezési keményítő
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában egy hegyes és éles kis késsel metsszük fel, és kaparjuk ki a belsejéből a magokat. A vaníliamagokat tegyük egy előzőleg langyos vízzel kiöblített főzőedénybe, majd adjuk hozzájuk az előírt mennyiségű cukrot, sót, tejszínt és 2 dl vizet. Ezeket melegítsük össze, de ne forraljuk fel. A következő lépésben szedjük ki a vaníliamagokat. A maradék vízben keverjük el csomómentesen az étkezési keményítőt, majd öntsük a többi hozzávalóhoz a főzőedénybe, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg az étkezési keményítő besűrűsödik. Végül vegyük le a tűzhelyről. Miután kihűlt, azonnal fogyasztható.

After Eight puding

Hozzávalók 2 személyre:
3 filter borsmenta tea
vanília puding 2 főre, az előző recept szerint elkészítve
5 dl víz Elkészítés: 2 dl vízből főzzünk 3 filter felhasználásával borsmenta teát, majd tegyük félre. Az előbbi recept szerint főzzünk vanília pudingot úgy, hogy a víz mennyiségét 1 dl-re csökkentjük, és a maradék 2 dl-t borsmenta teával pótoljuk. Miután a puding besűrűsödött, 10 percig hagyjuk hűlni. Végül töltsük formákba, és tegyük 2-3 órára a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Bogyós gyümölcsökkel a tetején tálalhatjuk.

Olvastad már?  A legfinomabb nyári bögrés sütik, villámgyorsan

Csokoládé puding

Hozzávalók 2 személyre: 
50 g tej- vagy étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
35 g cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés: A csokoládét 3 dl tejjel tegyük egy főzőedénybe, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett addig hevítsük, amíg a csoki teljesen elolvad. A megmaradt 2 dl tejet a többi hozzávalóval együtt habverővel verjük fel, majd forraljuk össze. Addig kavargassuk, amíg a massza besűrűsödik, majd formákba öntve hűtsük le a hűtőszekrényben dermedésig.

Csokipuding másképp

Hozzávalók 2 személyre: 
5 dl tej (3,5%-os zsírtartalmú)
80 g minőségi étcsoki
1 evőkanál kakaópor
60 g cukor
6 levél zselatin
2,5 dl tejszín
Elkészítés: Melegítsük meg a tejet, majd adjuk hozzá és oldjuk fel benne a csokit és a kakaóport. A zselatint a csomagolásán olvasható leírás készítsük el hideg víz felhasználásával, majd adjuk a csokis-kakaós tejhez. Hevítsük fel az egészet, és kevergetés közben oldjuk fel a zselatint. A tojásokat válasszuk szét sárgájára és fehérjére, majd a 3 sárgáját cukorral együtt keverjük habosra.
Miután a csokis tej kihűlt, keverjük bele a cukros-tojássárgájás masszát. Végül tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe, amíg besűrűsödik. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a tejszínből, keverjük össze mindkettőt a csokis tejjel, majd tegyük vissza ismét legalább 2 óra hosszára a hűtőszekrénybe. Ez a puding lazább szerkezetű, mint az előzőek, ezért nem fog keményre megdermedni. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt csokival.