Ha a pudingot nem akarod mindig zacskóból főzni, akkor így készítheted el rövid idő alatt és saját kezűleg, egyszerűen ezt a krémes finomságot!
Egészséges házi puding
A pudingok közül a vaníliásból lehet a legtöbbet kihozni. Botmixerrel bármilyen friss gyümölcsöt belekeverhetsz, de adhatsz hozzá kávét, csokidarabkákat, sütőtököt, darált diót, mákot vagy marcipánt is.
Ha a pudingodat magad készíted el egészséges alapanyagokból, úgy a tested is befogadóbb lesz a benne levő értékes tápanyagok iránt.
Lássunk most 4 isteni házi puding receptjét!
Vaníliapuding
A vaníliarudat hosszában egy hegyes és éles kis késsel metsszük fel, és kaparjuk ki a belsejéből a magokat. A vaníliamagokat tegyük egy előzőleg langyos vízzel kiöblített főzőedénybe, majd adjuk hozzájuk az előírt mennyiségű cukrot, sót, tejszínt és 2 dl vizet. Ezeket melegítsük össze, de ne forraljuk fel. A következő lépésben szedjük ki a vaníliamagokat. A maradék vízben keverjük el csomómentesen az étkezési keményítőt, majd öntsük a többi hozzávalóhoz a főzőedénybe, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg az étkezési keményítő besűrűsödik. Végül vegyük le a tűzhelyről. Miután kihűlt, azonnal fogyasztható.
After Eight puding
Hozzávalók 2 személyre:
3 filter borsmenta tea
vanília puding 2 főre, az előző recept szerint elkészítve
5 dl víz Elkészítés: 2 dl vízből főzzünk 3 filter felhasználásával borsmenta teát, majd tegyük félre. Az előbbi recept szerint főzzünk vanília pudingot úgy, hogy a víz mennyiségét 1 dl-re csökkentjük, és a maradék 2 dl-t borsmenta teával pótoljuk. Miután a puding besűrűsödött, 10 percig hagyjuk hűlni. Végül töltsük formákba, és tegyük 2-3 órára a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Bogyós gyümölcsökkel a tetején tálalhatjuk.
Csokoládé puding
Csokipuding másképp
Miután a csokis tej kihűlt, keverjük bele a cukros-tojássárgájás masszát. Végül tegyük 2-3 órára hűtőszekrénybe, amíg besűrűsödik. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és a tejszínből, keverjük össze mindkettőt a csokis tejjel, majd tegyük vissza ismét legalább 2 óra hosszára a hűtőszekrénybe. Ez a puding lazább szerkezetű, mint az előzőek, ezért nem fog keményre megdermedni. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt csokival.