Málnás-céklás smoothie
Hozzávalók egy adaghoz:
• két marék fagyasztott málna
• fél cékla
• 1 dl mandulatej
• ízlés szerinti piros gyümölcsök, pirított, vágott mandula, granola a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy turmixgépben keverjük el a málnát, az apróra vágott céklát és a mandulatejet, amíg teljesen sima állagú nem lesz. Kanalazzuk egy müzlis tálkába, adjunk hozzá egy marék granolát, friss bogyós gyümölcsöket és pirított mandulát. A végeredmény nemcsak egy csodás, színes ehető műalkotás a tányéron, ráadásul tele van vitaminnal és garantáltan hosszú ideig nem éhezünk meg utána. Ha inkább inni szeretnénk, mint kanalazni, akkor tegyünk hozzá több mandulatejet és máris mehet a pohárba. A málna remek választás, ha fogyni szeretnénk, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, ráadásul remek ízt kölcsönöz a smoothie-nak, ezzel akár azok számára is „ehetővé” téve az egészséges céklát, akik nem kedvelik az ízét.
• két marék fagyasztott málna
• fél cékla
• 1 dl mandulatej
• ízlés szerinti piros gyümölcsök, pirított, vágott mandula, granola a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy turmixgépben keverjük el a málnát, az apróra vágott céklát és a mandulatejet, amíg teljesen sima állagú nem lesz. Kanalazzuk egy müzlis tálkába, adjunk hozzá egy marék granolát, friss bogyós gyümölcsöket és pirított mandulát. A végeredmény nemcsak egy csodás, színes ehető műalkotás a tányéron, ráadásul tele van vitaminnal és garantáltan hosszú ideig nem éhezünk meg utána. Ha inkább inni szeretnénk, mint kanalazni, akkor tegyünk hozzá több mandulatejet és máris mehet a pohárba. A málna remek választás, ha fogyni szeretnénk, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, ráadásul remek ízt kölcsönöz a smoothie-nak, ezzel akár azok számára is „ehetővé” téve az egészséges céklát, akik nem kedvelik az ízét.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!