Divat / Stílus

Szuper praktikus öltözködési tippek hőségre

Szuper praktikus öltözködési tippek hőségre

A közelgő nagy hőségben a legszívesebben ki sem mozdulnánk otthonról, de sajnálatos módon ezt a kényelmet csak kevesen engedhetik meg maguknak. Szerencsére akadnak olyan divatos összeállítások, amik egyúttal biztosítják, hogy napközben is elfogadhatónak találd a hőmérsékletet.

Legjobb az egyberuha

Nyáron a legjobb választás minden esetben az egyberuha, ami idén ráadásul nagyon divatos is. A számtalan variációnak köszönhetően mindenki fog korának, stílusának és alkatának valót találni, túl sokáig keresni sem kell a megfelelő darabot.
Persze, ha az a cél, hogy ne legyen túl meleged, akkor mindenképpen lenge, kevésbé testre feszülő ruhát válassz, hiszen ez a fazon szellőzik a legjobban.

Rövidüljön a nadrág!

Főként a sportosabb stílust kedvelők viselnek szívesen rövidnadrágot, manapság ugyancsak nagyon divatos sortot.
Ez egyértelműen jó választás, hiszen ha a lábak szabadon vannak, és a nadrágot egy könnyű felsővel, toppal párosítod, akkor nagyszerű nyári szettre tehetsz szert. 
Itt is igaz, hogy a kevésbé vastag anyagú és a nem túlságosan feszülő darabok bizonyulnak jó választásnak, mivel így könnyebben tud szellőzni a bőr, nem izzadunk annyira bele a ruhába. 

Válaszd a jó táskát!

Nyáron mindenképpen el kell felejtened a bőr táskákat, sőt, azokat is, amiknek csupán a vállrésze készült ebből az anyagból.
Nem csupán a súlyuk miatt okozhatnak problémát ezek a darabok, hanem a bőr miatt is, ami rátapad a testedre, nem hagyja levegőzni a vállaidat és még izzaszt is. 
Nyárra mindenképpen szerencsés egy könnyű anyagból készült vászon, vagy fonott táskát vásárolnod, lehetőleg közepes méretűt. Így gond nélkül magaddal viheted a fontos holmijaidat, többek között a jó szolgálatot tevő vizes palackot.

Mi legyen a kiegészítőkkel?

Akármennyire is divatos, az extrém meleg napokon a legkevésbé sem jó ötlet hatalmas kiegészítőket viselni, főleg nem statement nyakláncokat.
Ezek nem csupán kényelmetlenek lehetnek, hanem könnyen is át is forrósodhatnak, úgyhogy sokkal inkább ajánlatos a kisebb, könnyebb ékszereket mellett voksolni. 
Persze estefelé, vagy a hűvösebb napokon már jöhetnek a feltűnő bizsuk, de ha nem muszáj, ne melegítsd még jobban a testedet napközben.

Divatos és praktikus

Az apró kiegészítők mellett nyáron olyan darabokhoz nyúlhatsz, amik divatosak és egyúttal praktikusak is. Egyszerűen kihagyhatatlan a napszemüveg, ami kulcsfontosságú szemeid védelme során, emellett segítségével akár a sminket is elhagyhatod a rohanós, izzasztó napokon. 
A vékony anyagú kendők butaságnak tűnhetnek, pedig általuk kiválthatod a bolerókat, kardigánokat, amiket egyébként csak cipelned kellene egész nap. 
Emellett a kalapok azok, amik idén minden boltban megtalálhatóak, hiszen amellett, hogy öltöztetnek, védelmet nyújtanak a napszúrás és a leégés ellen is.

Anyag és szín

Sokan nem adnak túl sokat erre a két tulajdonságra, elvégre jóval többen választanak ár és összhatás alapján.
Ugyanakkor nyáron egyáltalán nem butaság fokozott figyelmet fordítani a ruhadarabok anyagára és színére, hiszen köztudott, hogy a sötét árnyalatok szívják a meleget. 
Sokkal jobb egy fehér, vagy egy pasztellszínű ruha, amit esetleg megbolondít némi minta. Emellett az anyag ugyancsak nagyon fontos, a pamut, a len és a vászon sokkal szerencsésebb választás, mint egy műszálas ruha, ami a természetes testszagodat is felerősíti.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást