Ha elfog a szorongás a munka miatt

Ha elfog a szorongás a munka miatt

Címlap / Életmód / Lélek / Ha elfog a szorongás a munka miatt

Nagy levegő

Sürgető kollégák, folyton csörgő telefon, közelgő határidő: mindenkivel előfordul, hogy összecsapnak a feje fölött a hullámok. Ilyenkor a pánikrohamok ellen alkalmazott tudatos, lassú be- és kilégzés hasznos lehet, hiszen megnyugtatja az idegrendszert. Vegyél az orrodon keresztül egy hosszú, mély lélegzetet legalább öt másodpercen keresztül, majd tartsd bent, számolj el ötig és megint legalább öt másodpercen keresztül lassan fújd ki a szádon.

Ha ezt párszor megismétled, szívverésed helyre áll, megnyugszol és újra tudsz koncentrálni. Akkor a leghatásosabb, ha a szabadban csinálod, vagy legalább egy nyitott ablak előtt. 

Írd ki magadból

Az, hogy kiírjuk magunkból érzéseinket, remek terápiás tevékenység.

Ha úgy érzed, elönt a stressz, akkor ragadj papírt és tollat, majd kezdd el leírni, mit érzel. Nem szimpatikus az új munkatárs? Írd le, mi nem tetszik benne.

Úgy érzed, igazságtalanul sok feladatot tolnak rád? Vesd papírra, mi mindent csinálsz! Elkövettél egy hibát és az azóta kísért? Írd le! Ha kiírjuk magunkból ezeket, egyből megkönnyebbülünk és ha később elolvassuk, objektívabban tudjuk megítélni a szituációt. Másnap ránézve a legtöbb sérelem már sokkal kevésbé lesz komoly és tragikus, ha pedig mégsem, akkor jelezni kell a problémát a felettesnek.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást