Dekor / Egészség / Életmód / Otthon

Karantén idején: Segítenek a szobanövények a mentális egészség javításában

Karantén idején: Segítenek a szobanövények a mentális egészség javításában

Fokozza a kreativitást: A növényekkel való foglalatoskodás fejleszti a kreativitást – akár 15 százalékkal. Az erre a területre vonatkozó kutatásokban felismerték, hogy a növények attól függetlenül fejtenek ki pozitív hatást ránk és a kreativitásunkra, hogy szobanövényekről, vagy a kertészkedésről úgy általában beszélünk. 

Növekvő termelékenység: Ha növényekkel veszed magadat körbe a munkahelyeden, akkor azzal növelheted a termelékenységedet. Már 1996-ban bebizonyították, hogy azok az emberek produktívabbnak érzik magukat, és valóban eredményesebbek is, akik növényeket tartottak az irodájukban. 

Megkönnyítik a gyógyulást: Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a gyógyulóban levő, műtéten áteső betegek alacsonyabb szintű fájdalmat, szorongást és fáradtságot tapasztaltak, amikor növények voltak a szobájukban. 

A növények számos, mentális egészségre gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen, de a NASA tanulmányai azt is kimutatták, hogy a növények a levegő minőségét egyaránt javítják. Így pedig nem csak a mentális állapotunkat javítják, hanem fizikailag is hozzájárulnak ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket.

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást