Kert és terasz / Otthon

Ez most az 5+1 leghatásosabb légtisztító szobanövény

Ez most az 5+1 leghatásosabb légtisztító szobanövény

Aloe vera

Az aloe veráról lassan azt hihetjük, mindenre jó, de amellett, hogy az orvosi aloe verát valóan felhasználhatod akár sebkezelésre, gyógyításra is, a növény levelei az otthonod levegőjét is tisztábban tartják. A növényt világos helyen tartsd, de azért ne tudja kiégetni a napfény.

Mivel sivatagi helyről származik, a buzgó locsolás többet árt, mint használ, heti egynél többször csak a legforróbb napokon locsold. Az aloe vera laza szerkezetű, homokos talajban érzi igazán jól magát. Vigyázz, hogy télen világos, de hűvös helyen tartsd, például egy folyosón vagy a zárt erkélyen.

Csokros inda

A csokros inda egy takaros, csíklevelű kis dísznövény, amit gyakran ajánlanak kezdő kertészeknek, hiszen egyszerű a gondozása, és viszonylag igénytelen. Ha számára kellemes körülmények között tartod, virágot is hoz, de ha beéred a zöld levelekkel, akkor egy sötétebb szobában is tarthatod.

Nyáron sok vizet igényel, de két öntözés között várd meg, hogy a talaj kicsit kiszikkadjon. A csokros inda picit becsapós lehet, mert a növény méretéhez képest a gyökere elég gyorsan nő, ezért évente egyszer ültesd át laza, jó vízáteresztő képességű talajba.

Filodendron

A filodendronnak többféle változata létezik, de szinte mindegyik kivételesen jó levegőtisztító. Ezek a növények természetes élőhelye Közép-Amerika, illetve az ottani dzsungel, ebből következik, hogy fényigényük viszonylag alacsony, félárnyékos helyen érzik magukat a legjobban, a párát viszont nagyon szeretik.

A hideget nem bírják, közepes hőmérsékleten elvegetálnak, de a melegben fejlődnek a legszebben. Az is igaz viszont, hogy minél melegebb a hőmérséklet, annál több nedvességre, párára, és emellett jó szellőzésre van szükségük, amit nem egyszerű egyszerre biztosítani. Ha jót akarsz tenni a filodendronoddal, öntözéséhez használj esővizet, és két bőséges öntözés között hagyd kicsit kiszikkadni a talajt.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást