A Földközi-tenger vidékéről és a Közel-Keletről származó finomságot arrafelé garbanzo bab néven is ismerik. Az olasz, a görög, az indiai, az arab, a spanyol és a portugál konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, de Magyarországon is egyre többen szeretik. Összegyűjtöttünk néhány érvet, hogy miért érdemes belőle enni!
3/7 Az erős csontokért
A csicseriborsóban lévő vas, a foszfát, a kalcium, a magnézium, a mangán, a cink és a K-vitamin mind hozzájárul ahhoz, hogy megtartsd a csontsűrűségedet, illetve szükség esetén akár növeld.
A kalcium és a foszfát egyensúlya adja meg, hogy a szervezeted milyen gyorsan és milyen hatékonyan képes csontszövetet „gyártani”.
Egyensúly alatt azt értjük, hogy a túl csekély és a túl bőséges bevitel ugyanúgy gyengébb csontokat eredményezhet. K-vitamin hiány esetén pedig sajnos megnő a törésveszély, amivel nemcsak időskorban érdemes tisztában lenned.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!