Szakítás: hogyan lépj tovább?

Szakítás: hogyan lépj tovább?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szakítás: hogyan lépj tovább?

Van, amikor jó előre sejthető a szakítás, máskor pedig tragikus hirtelenséggel csap le rád. Akármelyik helyzet áll fenn, nehéz időszakot kell átélned, hiszen nagy változás történik a mindennapjaidban. Vedd a kezedbe az irányítást, hogy ne tartson sokáig, míg visszatalálsz önmagadhoz!

Törődj bele!

Fogadd el, hogy vége a kapcsolatnak.

Igen, ha valóban ő a másik feled, akit neked szánt a sors, akkor egyszer majd újra egymásra találtok.

De nem érdemes időt pazarolnod az efféle fantáziálgatásra, mivel egyelőre csak feszültséget és fájdalmat okozhat.

Ahelyett, hogy gyötörnéd magad, törekedj inkább a továbblépésre! Ne a múltban keresd a boldogságot, hanem a jövőben!

Gyászolj megfelelően!

Ne akard mindenki előtt leplezni, min mész keresztül. Természetes, hogy ilyenkor gyászolsz, hiszen elveszítettél valamit az életedből, ami igencsak fontos része volt.

A stressz levezetése azonban semmiképpen se forduljon nyilvános önsajnálatba, esetleg bosszúhadjáratba! Inkább írd naplóba a fájdalmad, vagy oszd meg szóban egy közeli baráttal!

Ne a konyhában töltődj!

Kerüld a túlevést és az ivászatot!

Átmeneti megkönnyebbülést hoz ugyan, ha az ízek tengerében lubickolsz, vagy az alkohol hatására pillanatnyilag megfeledkezel a problémáról – de utána csak rosszabb lesz, hiszen lelkiismeret-furdalással, önutálattal, hízással vagy másnapossággal is meg kell küzdened!

Boldog én-napot!

Szervezz magadnak kényeztető napot! Ha pénztárcád lehetővé teszi, délelőtt vágass új frizurát, ebédelj valami pofátlanul jó helyen, aztán indulj bevásárló-túrára a kedvenc üzleteidbe!

De egy otthoni wellness-nap is éppen annyira üdítő lehet, ráadásul egyszerű konyhai hozzávalókból is fejedelmi arc- és hajpakolást készíthetsz.

Találkozz az ismerőseiddel!

Vedd föl a kapcsolatot azokkal, akiket elhanyagoltál az utóbbi időben! Egy párkapcsolat kiépítése és fenntartása rengeteg energiát igényel, így előfordulhat, hogy egyes barátok és családtagok háttérbe szorultak.

Fuss velük össze egy kávéra, de törekedj rá, hogy ne használd őket lelki szemetesládának!

Csatlakozz egy csoporthoz!

Lépj be egy szervezetbe vagy csoportba, így új ismerősökre tehetsz szert, ráadásul a gondjaidat is elfelejtheted egy kis időre!

Kipróbálhatod az önkéntes munkavégzést, ami a jócselekedet érzésével is megajándékoz, így jobb színben látod majd a világot.

A másokkal való kapcsolatba lépés segít, hogy pozitív célra összpontosítsd az energiáid.

Tanulj valami újat!

Kezdj el játszani egy hangszeren, vágj bele egy sportba, vagy csak tanulj meg mesterien elkészíteni egy addig nem próbált ételt! A nyelvtanulás is kiváló ötlet, ha van rá lehetőséged.

Ettől hasznosnak érzed majd az eltöltött időt, és nem az exedben véled fölfedezni az élet értelmét.

Csak lazán a kapcsolatokkal!

Amint készen állsz rá, keress új kapcsolatot! Lehet, hogy keresned sem kell, mert jön magától. Ne görcsölj rá, ne lásd magad csődnek, és ne akarj valakihez gyorsan úgy kötődni, mint ahogy a volt párodhoz tetted!

A bensőséges viszony kiépítése időt igényel, és neked egyébként is valami könnyedebbre van most szükséged! Bátran randizz, nevetgélj, érezd jól magad – ennyi gondtalanság neked is jár.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást