Életmód / Receptek / Táplálkozás

Sütőtökös dzsem

Sütőtökös dzsem

Ez a sűrű lekvár fantasztikusan használható pirítóshoz, péksüteményhez vagy akár muffinhoz is. Formás üvegben kiváló ajándék, ráadásul mindössze 25 perc alatt kész!

Hozzávalók:

825 g sütőtökpüré

fél teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál őrölt szerecsendió

½ teáskanál őrölt szegfűbors

½ teáskanál őrölt szegfűszeg

55 g pektin (vagy a megszokott zselésítő anyagod)

900 g cukor

Elkészítés:

Keverd össze a sütőtökpürét, a fűszereket és a zselésítőt egy közepes serpenyőben, magas hőfokon! A forrásponton add hozzá a cukrot, majd kevergesd folyamatosan egy percig! A tűzhelyről levéve azonnal helyezd steril, hőálló tartóba, zárd le gondosan, s miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, tedd a hűtőbe!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást