Ez a sűrű lekvár fantasztikusan használható pirítóshoz, péksüteményhez vagy akár muffinhoz is. Formás üvegben kiváló ajándék, ráadásul mindössze 25 perc alatt kész!
Hozzávalók:
825 g sütőtökpüré
fél teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál őrölt szegfűbors
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
55 g pektin (vagy a megszokott zselésítő anyagod)
900 g cukor
Elkészítés:
Keverd össze a sütőtökpürét, a fűszereket és a zselésítőt egy közepes serpenyőben, magas hőfokon! A forrásponton add hozzá a cukrot, majd kevergesd folyamatosan egy percig! A tűzhelyről levéve azonnal helyezd steril, hőálló tartóba, zárd le gondosan, s miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, tedd a hűtőbe!