Életmód / Receptek / Táplálkozás

Így süss gofrit egyszerűen 5+1 lépésben (3 ínycsiklandó recepttel)

Így süss gofrit egyszerűen 5+1 lépésben (3 ínycsiklandó recepttel)

Igazán kellemes élmény a belvárosban sétálva elmajszolni egy csokis és/vagy vaníliás gofrit, hogy a lekvárosról már ne is beszéljünk… Ha ezt a jó élményt szívesen költöztetnéd a saját otthonodba, akkor tudnod kell, hogy nincsen különösebb akadálya! Csupán egy otthoni használatra kifejlesztett, elektromos gofrisütőre kell beruháznod és indulhat is a gofrigyártás – egyszerűen, otthon!

Milyen gofrisütőt vegyünk?

Szerencsére a gofrisütés nem olyan bonyolult folyamat, mint amennyire elsőre látszik, de ehhez szükséges egy jó kis gépezet! Többféle gofrisütő kapható az áruházakban, deérdemes beállítható hőmérsékletszabályozóval rendelkezőt vásárolni, így még inkább megkönnyítjük a dolgunkat.

Gofrisütés 5+1 lépésben

Ha megvan a gofrisütő, akkor az alábbi 5+1 lépést követve viszonylag hamar begyakorolhatjuk a gofrisütést:

  1. Mindig kezdjük azzal, hogy a gofrisütő mindkét sütőfelületét bekenjük egy kis olajjal egy ecset segítségével.
  2. Ezután lehajtjuk a gofrisütő tetejét és a használati útmutatójában leírtak szerint átforrósítjuk. Ez általában 5-10 percet vesz igénybe, de ennyi idő alatt bőven el tudjuk készíteni a gofri tésztáját.
  3. Végül az elkészített tésztából általában 1-2 evőkanálnyit érdemes a gofrisütő sütőfelületére önteni, de persze ajánlott elolvasni a géphez kapott felhasználói kézikönyv erre vonatkozó fejezetét. A gofrisütő tetejének lecsukásakor a tészta egyenletesen eloszlik majd.
  4. Általában 2-5 perc alatt megsülnek a gofrik, színük akkor jó, ha aranybarnák.
  5. Ha kissé ropogósan szeretjük a gofrit, akkor hagyjuk őket egymás mellett egy rácson kihűlni, ha azonban puhán szeretjük, akkor halmozzuk őket egymásra, így jobban megőrzik puhaságukat.
  6. Ha édes gofrit készítünk, több mindennel tálalhatjuk fel: megszórhatjuk kakaóval, porcukorral vagy fahéjas porcukorral, de tehetünk mellé idénygyümölcsöt, befőttet, gyümölcspürét, fagyit, tejszínhabot, csokiöntetet – a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az igazán vállalkozó szelleműek csokiból egy kanállal csíkokat is húzhatnak a gofrikra, de ehhez azért kell némi gyakorlás.

Lapozz az ínycsiklandó receptekért!

Zabpelyhes gofri recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 40 dkg puha vaj,
  • 30 dkg cukor,
  • 8 tojás,
  • 3 dl tejszín,
  • rumaroma ízlés szerint,
  • 20 dkg liszt,
  • 20 dkg zabpehely,
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítési idő: kb. 30 perc.

A gofrisütő sütőlapjait egy ecsettel megolajozzuk és felforrósítjuk a gépet. A vajat, a tejszínt, a cukrot, a tojásokat és a rumaromát habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet. Az elkészült tésztából kisütjük a gofrikat kb. 2-5 perc alatt.

Mézes gofri recept

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 25 dkg puha vaj,
  • 6 evőkanál méz,
  • 4 tojás,
  • 1 csipet só,
  • 2,5 dl tej,
  • 40 dkg liszt,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítési idő: 50 perc.

A gofrisütő sütőlapjait egy ecsettel megolajozzuk és felforrósítjuk a gépet. A vajat, a tojásokat, a mézet és a sót habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport is. Az elkészült tésztából kisütjük a gofrikat kb. 2-5 perc alatt.

Sajtos gofri recept

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 20 dkg puha vaj,
  • 4 evőkanál tejföl,
  • 50 dkg liszt,
  • 12 evőkanálreszelt parmezán,
  • 3 dl ásványvíz,
  • kis só,
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítési idő: 45 perc.

A gofrisütő sütőlapjait egy ecsettel megolajozzuk és felforrósítjuk a gépet. Az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk, amíg egy sima tésztát kapunk. Az elkészült tésztából kisütjük a gofrikat kb. 2-5 perc alatt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást