Ettél már sajtos gofrit? 3 ínycsiklandó recept gofrival

Ettél már sajtos gofrit? 3 ínycsiklandó recept gofrival

Címlap / Életmód / Receptek / Ettél már sajtos gofrit? 3 ínycsiklandó recept gofrival

Igazán kellemes élmény a belvárosban sétálva elmajszolni egy csokis és/vagy vaníliás gofrit, hogy a lekvárosról már ne is beszéljünk… Ha ezt a jó élményt szívesen költöztetnéd a saját otthonodba, akkor tudnod kell, hogy nincsen különösebb akadálya! Csupán egy otthoni használatra kifejlesztett, elektromos gofrisütőre kell beruháznod és indulhat is a gofrigyártás – egyszerűen, otthon!

Milyen gofrisütőt vegyünk?

Szerencsére a gofrisütés nem olyan bonyolult folyamat, mint amennyire elsőre látszik, de ehhez szükséges egy jó kis gépezet! Többféle gofrisütő kapható az áruházakban, deérdemes beállítható hőmérsékletszabályozóval rendelkezőt vásárolni, így még inkább megkönnyítjük a dolgunkat.

Gofrisütés 5+1 lépésben

Ha megvan a gofrisütő, akkor az alábbi 5+1 lépést követve viszonylag hamar begyakorolhatjuk a gofrisütést:

  1. Mindig kezdjük azzal, hogy a gofrisütő mindkét sütőfelületét bekenjük egy kis olajjal egy ecset segítségével.
  2. Ezután lehajtjuk a gofrisütő tetejét és a használati útmutatójában leírtak szerint átforrósítjuk. Ez általában 5-10 percet vesz igénybe, de ennyi idő alatt bőven el tudjuk készíteni a gofri tésztáját.
  3. Végül az elkészített tésztából általában 1-2 evőkanálnyit érdemes a gofrisütő sütőfelületére önteni, de persze ajánlott elolvasni a géphez kapott felhasználói kézikönyv erre vonatkozó fejezetét. A gofrisütő tetejének lecsukásakor a tészta egyenletesen eloszlik majd.
  4. Általában 2-5 perc alatt megsülnek a gofrik, színük akkor jó, ha aranybarnák.
  5. Ha kissé ropogósan szeretjük a gofrit, akkor hagyjuk őket egymás mellett egy rácson kihűlni, ha azonban puhán szeretjük, akkor halmozzuk őket egymásra, így jobban megőrzik puhaságukat.
  6. Ha édes gofrit készítünk, több mindennel tálalhatjuk fel: megszórhatjuk kakaóval, porcukorral vagy fahéjas porcukorral, de tehetünk mellé idénygyümölcsöt, befőttet, gyümölcspürét, fagyit, tejszínhabot, csokiöntetet – a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az igazán vállalkozó szelleműek csokiból egy kanállal csíkokat is húzhatnak a gofrikra, de ehhez azért kell némi gyakorlás.

Lapozz az ínycsiklandó receptekért!

1/3. Zabpelyhes gofri recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 40 dkg puha vaj,
  • 30 dkg cukor,
  • 8 tojás,
  • 3 dl tejszín,
  • rumaroma ízlés szerint,
  • 20 dkg liszt,
  • 20 dkg zabpehely,
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítési idő: kb. 30 perc.

A gofrisütő sütőlapjait egy ecsettel megolajozzuk és felforrósítjuk a gépet. A vajat, a tejszínt, a cukrot, a tojásokat és a rumaromát habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet. Az elkészült tésztából kisütjük a gofrikat kb. 2-5 perc alatt.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»