Stresszűző apróságok, amiket még nem próbáltál

Stresszűző apróságok, amiket még nem próbáltál

Címlap / Életmód / Egészség / Stresszűző apróságok, amiket még nem próbáltál

Szerencsés vagy, ha nem túl stresszes a munkád, és azon ritka emberek közé tartozol, akik megterhelő stressz nélkül élik a mindennapjaikat. A többség várja a hétvégét, hogy végre egy kicsit lazítani tudjon és feltöltődjön a következő hétre. Sajnos nincs mindig hétvége és nem árt, ha hét közben vagy akár napközben is hatékonyan meg tudsz küzdeni a stresszel. Lássuk hogyan!

Egy kis masszázs

Egy jó masszázs kikapcsol, feltölt és elűzi a stresszt, de sajnos nem mindig van rá annyi időd, amennyit szeretnél.

Szerencsére már az is sokat segít, ha magadat masszírozod meg egy picit, a nyakad környékén vagy a füleid mentén.

Itt olyan akupresszúrás pontokat találhatsz, amelyek érintésre és nyomásra csökkentik a feszültséget.

Tipp: Egy hosszú meeting vagy prezi után masszírozd meg a füleidet a mutató-és a nagy ujjaiddal a fülcimpáktól végig felfelé, hidd el, egy-két perc után sokkal jobban fogod magad érezni!

Nyelvváltás

A stressz oka nem csak az, hogy túl sok munkád van egyszerre, túl szorosak a határidők és úgy érzed, hogy összeroppansz a sok feladat alatt.

A stressz kiváltó oka sok esetben a rossz attitűd, azaz a hozzáállásod, amivel egy feladatnak nekikezdesz.

Apróság, de már azzal is segíthetsz magadon, ha a mondataidon változtatsz egy kicsit, és ahelyett, hogy folyton ezt és ezt kell és a muszáj kezdetű mondatok helyett, ezt csinálom vagy az a tervem, hogy kezdetű mondatokat mondogatsz magadnak és a környezetednek.

Vidító ételek

Amikor úgy érzed, hogy a stressz felőröl, nyugodj meg, nem feltétlenül csak egy hosszú trópusi nyaralás vidíthat fel, vannak olyan ételek, amik segítenek abban, hogy jobb kedved legyen.

Enni kell, tehát nincs menekvés, válassz olyan ebédet vagy nasit magadnak, amitől nem csak jóllaksz majd, de a kedved is sokkal jobb lesz.

Ilyenek a folsavban, B6-, és C-vitaminban gazdag narancslé, az omega-3 zsírsavakban gazdag halak vagy a csoki, ami csökkenti a stresszhormonok számát a szervezetedben.

Egy kis takarítás

Nem arról van szó, hogy fel kell kerekedned és kitakarítanod az egész lakást, a stressz csökkentéséhez az is elég, ha a környezetedet teszed egy kicsit rendbe.

Tipp: Próbáld ki, hogy két email megírása és egy telefon között tartasz egy öt perces szünetet és rendet raksz az asztalodon, a postaládádban vagy otthon a lakás bármely pontján.

Ez eltereli egy kicsit a gondolataidat, így tudat alatt a fejedben is takaríthatsz egy kicsit, hidd el, utána sokkal tisztábban látod majd a dolgokat!

Lassíts!

A mindennapi rohanásban jól teszed, ha szánsz egy kis plusz időt arra, hogy megállj vagy egy kicsit lelassulj. Mit jelent ez? Nem arra kérünk, hogy minden, amit csinálsz legyen sokkal lassabb, egyszerűen csak keress olyan tevékenységeket, amik megnyugtatnak, amiket lassan végzel.

Lehet ez jóga, zenélés, színezés vagy bármilyen kézműves dolog – a lényeg, hogy lassan és odafigyeléssel csináld. Ilyenkor ugyanis teljesen átkapcsol az agyad és úgy pihen, hogy szinte észre sem veszed.

Vigyázz, ha belemélyülsz egy-egy ilyen tevékenységbe, azon kapod majd magad, hogy órák óta csinálod, és nem is érzed majd az idő múlását!

Válts!

A stresszt nehezebb feldolgozni és jól kezelni, ha folyton ugyanabba a keretbe vagy beszorítva, ha úgy érzed, hogy egy mókuskerékben hajtasz, de nem tudsz belőle szabadulni. Ilyenkor hasznos, ha apróságokon kezdesz változtatni, azok majd bevonzzák a nagyobb változásokat is az életben, pont azokat, amelyekre szükséged van.

Mit is csinálj pontosan? Menj új útvonalon a munkahelyedre, hátha rábukkansz egy olyan helyre, amit eddig még nem ismertél, változtass pozíciót a munkád során, azaz ülj egy másik asztalhoz vagy járkálj telefonálás közben. A lényeg, hogy már egy kis változás is nagy hatással lehet rád, így érdemes kísérletezni!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!