Gondolnád, hogy egy kékes-zöld színű alga – mindamellett, hogy tele van vitaminokkal és értékes tápanyagokkal, számos egészségvédő hatással is rendelkezik? Ismerd meg a spirulinát, a gazdag tápanyagforrást és igazi superfoodot!
Az áldásos spirulinát sokan szuperételként emlegetik, mert annyi vitamin és értékes tápanyag van benne, hogy szervezetünkre számos pozitív hatást gyakorol, mindezzel hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.
1/11 De mi is az a spirulina?
A spirulina egy 100%-ig természetes édesvízi mikroalga, mely a melegebb éghajlatú vizekben található meg, és ami lúgos kémhatásától és kékes-zöld színéről ismert. Története igen régre nyúlik vissza, egészen az aztékokig, akik már akkor is ismerték, Mexikóban és egyes afrikai országokban szintén évszázadok óta előszeretettel használják élelmiszerforrásként, az USA-ban pedig a 70-es évek óta árulják táplálékkiegészítőként.
„Kutatások szerint a spiruluna számos egészségügyi előnnyel jár” – mondja Lisa R. Young PhD, a New York-i Egyetem táplálkozástudományi adjunktusa. A jótékony algához ma por, kapszula és tabletta formájában is hozzájuthatunk, de számos étel alapanyagaként is ismeretes pl. energiaszeletek összetevője. Az áldásos spirulina 70%-a fehérje, de emellett tartalmazza a B12-vitamint, az A-vitamin provitaminját, béta karotint, antioxidánsokat, aminosavakat, fenolsavakat, és még sok értékes tápanyagot. Szuper összetevőinek köszönhetően számos problémára gyógyír lehet és egészségünk aktív szolgálatában állhat.
Lássuk, milyen pozitív hatásai vannak a szuper spirulinának!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!