VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ha azt hallod, cikória, biztosan eszedbe jut a maci meg a kávé, pedig a cikória bizony nem porított formájában terem a földeken. Egy friss, ízletes zöldségféléről van szó, melynek nagy előnye amellett, hogy köretként és salátaként is fogyasztható, hogy télen is be lehet szerezni, és remek hatással van az emésztésre – ezért fogyókúrázóknak is bátran ajánljuk.
Ezért fogyaszt a cikória
A cikóriában rengeteg értékes vitamin ás ásványi anyag megtalálható, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet zavartalanul működő kiválasztó folyamataihoz és zsíranyagcseréjéhez. A benne lévő kalcium és magnézium a zsírok lebontása mellett abban is segít, hogy megőrizd a higgadtságodat, leküzdd a stresszt és ne nyúlj egy tábla csokiért az első feszült pillanatban.
A kálium a puffadás és a sejtek között megrekedt víz ellen is hatásos, a fogyókúrázóknak mégis az élelmi rost tartalom miatt ajánlott elsősorban a cikória fogyasztása, mivel nagyon jót tesz az emésztésnek – ahogyan az még magáról a cikória kávéról is köztudott.