10 rossz szokás szex közben, amit jobb lenne elkerülni

10 rossz szokás szex közben, amit jobb lenne elkerülni

Címlap / Szerelem / Szex / 10 rossz szokás szex közben, amit jobb lenne elkerülni

Nem adni kellő fontosságot a szexnek

Ez a szokás inkább a nőkre jellemző. Csakúgy, mint az evés, testmozgás, vásárlás, a szex is fontos tényező kell legyen egy nő életében. Sőt, a szex alapvető feltétele egy nő boldogságának! 

Egyszerűen csak győződjünk meg arról, hogy megfelelő prioritásnak örvend életünkben. Aki azt mondja, hogy „nincs a szexre ideje és energiája”, az valószínűleg okot keres arra, miért ne gyakorolja. Az okok pedig leggyakrabban lelki eredetűek, párkapcsolati vagy egyéb problémákra utalnak.

A gyors szex elutasítása

Tudjuk, mennyire fontos az előjáték, de nem szabad túlbecsülni. Egy határozott kezdeményezés sokszor izgalmasabb, mint egy sokáig tartó előjáték. Segít, ha váratlan időpontokban és helyszíneken kerül rá sor.

Mindig ugyanaz a szexpozíció

Minden összeszokott pár eljut arra a pontra, amikor kezd megszokottá válni szexuális életük. A hasonló szexuális pozíciók, szokásos helyszínek egy idő után unalmassá válnak. Egy kevés találékonyságra van csak szükség a szex megfűszerezéséhez. Segítségünkre lehetnek különböző szexuális kellékek, szexi alsóneműk, de szokatlan kényeztetési formák is.

A kommunikáció hiánya

A szex nem mindig tökéletes, és ha nem mondjuk ki, mi az ami zavar, akkor nem is fogunk tudni javítani a minőségén. A legnagyobb szexuális hiba, ha a felek nem merik elmondani, mi az amit szeretnek az ágyban és mi az, amit nem. Nincs mit szégyellni, ezzel csak javíthatunk kapcsolatunkon!

Szégyenlősség és szex sötétben

Ez leginkább női szokás és eredendően a nők önbizalomhiánya okozza. Ennek lehet több oka is, egyrészt kislányos visszafogottság és szorongás, másrészt a külsejükkel való elégedetlenség. Ezen a helyzeten a férfiak tudnak a leginkább segíteni, bókokkal, biztatással és gyengédséggel. Ha ugyanis ők szeretik a nő testét úgy ahogy van, nem lesz okuk a nőknek félni a villanytól.

Az orgazmus szimulálása

Ez a szokás is nőkre jellemző, hisz csak ők tudják valóban szimulálni a csúcspontot. A nők két okból érezhetnek késztetést a megtévesztésre: nem élvezik a szexet és szabályszerűen „be szeretnék fejezni”, vagy le akarják nyűgözni párjukat és rádobnak még pár lapáttal minden érzésükre. Van azonban egy rossz hírünk, ez a játék nem éri meg a fáradtságot, mert rossz közérzetet okoz abban, aki műveli és a férfit is teljesen félrevezeti, így esélytelen, hogy igazán rá tudjon hangolódni párjára.

Csak a férfira hagyni a kezdeményezést

Erről nemcsak a nők, hanem a férfiak is tehetnek. A férfiak általában képtelenek kivárni azt, amíg a nő kezdeményez, a nők pedig megszokásból párjukra hagyják a dolgot. Pedig rendkívül izgalmas helyzet, amikor egy nő veszi át az irányítást.

Nem csókolózni

A gyakorlott párkapcsolatokban gyakran előfordul, hogy elmaradnak a csókok és csak a „lényegre” koncentrálnak. Pedig a csók közelebb hozza a feleket, bensőséges hangulatot és szexuális izgalmat teremt. Ugyanakkor a szoros közelség elősegíti, hogy jobban megérezzük egymás illatát, és hatni tudjunk erre az érzékünkre is.

A szex megtervezése

A tapasztalat azt mutatja, hogy a megtervezett szex soha nem úgy sül el, ahogy azt elképzeltük. Nem egy kötelező programról, kipipálni való feladatról van szó, ezért soha ne beszéljük meg párunkkal, hogy mikor mit fogunk tenni, mert az elvárások mindig megölik a pillanatot.

Túl komolyan venni

A szex nem egy vizsga, ahol jól kell tudni teljesíteni. Bátran nevess közben, élvezd a pillanatot és a szeretkezés minden örömét. Ha könnyeden állsz hozzá a dolgokhoz, akkor nincs az a kellemetlen érzés vagy szorongás, ami közétek állhatna!

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!