A tervezett vagy a spontán szex a jobb? Meglepő a válasz

A tervezett vagy a spontán szex a jobb? Meglepő a válasz

Címlap / Szerelem / Szex / A tervezett vagy a spontán szex a jobb? Meglepő a válasz

Rengeteg szextippet kaphatsz a férfiaktól, a barátnőidtől és a női magazinoktól. Most viszont Tammy Nelson amerikai pszichológus professzor és párkapcsolati szakértő meglátásait tolmácsoljuk, hogy minden eddiginél jobban menjen a dolog!

A jó szex előre tervezett

Sokan azt hiszik, hogy a spontán szex garantálja a legnagyobb felszabadultság-élményt. Tammy szerint azonban ez egyszerűen tévedés.

Gondolj csak bele: akár alkalmi viszonyt keresel, akár tartós kapcsolatban vagy, eleve teszel bizonyos intézkedéseket az együttlétet megelőzően, például szexi fehérneműt húzol magadra, illetve szőrtelenítesz. Az ágytornát éppen ez a fajta aktív várakozás teheti igazán jóvá. Fokozottan igaz ez nálunk, nőknél, hiszen impulzusra van szükségünk a vágy fellángolásához.

A felkészülési szakasz pont erre jó, hiszen egy csomó dolog megfordulhat a fejünkben, mire tényleg történik valami. Tammy megfogalmazása alapján „a jó szex olyan spontán, amennyire csak akarod, ha elég alaposan kitervelted” – és ez mindent elmond.

A jó szex gyakori

A párok gyakran állítják, hogy a mennyiség egyáltalán nem fontos, csakis a minőség számít – ám ez ugyancsak tévedés Tammy szerint, főleg a férfiak szemében.

Ha nőként gyakran hangoztatod a kifogást, hogy éppen nem vagy olyan hangulatban, az azt jelenti, hogy valami nem stimmel. El sem kezdődik nálad az izgalmi állapot, márpedig az imént már volt szó róla, hogy az kellene az igazi vágyhoz.

Amennyiben azon kapod magad, hogy „inkább máskor” szexelnél, amikor „kevésbé vagy fáradt”, vagy amikor a végére értél a mosogatásnak, a testiség valamiért nyűgöt jelent számodra – pedig a párod valószínűleg nem órákig tartó lepedőakrobatikát akar.

A terapeuta tehát azt javasolja, hogy néha engedd ki a gőzt, és a kifogások ellenére is add be a derekad!

A jó szex a cselekvésről szól

„Terapeuta vagyok. Abból élek, hogy megtanítom az embereket kommunikálni. Ez fontos dolog. Sőt, néhány könyvet is írtam már róla. Olykor viszont a szavak helyett a tettekre kell helyezni a hangsúlyt” – magyarázza Tammy.

Lehet, hogy a szexről való csevegés egyfajta előjátéknak is elmegy, ám mégiscsak az az igazi, amikor élesben tudod megmutatni a partnerednek, mit és hogyan tegyen. Ne várd, hogy olvasson a gondolataidban! A pasik egyik rémálma az érv, ami így hangzik: „ha igazán szeretnél, tudnád, mit szeretnék!” A női nem talán legnagyobb tévedése ez – ne hagyd, hogy rányomja a bélyegét a szexuális életetekre!

A terapeuta úgy véli, hogy egy selyemsállal például elég egyszerűen a kezedbe veheted az irányítást…

A jó szex nyugodt

Vannak, akik azért tartják magukat jó szeretőnek, mert képesek 360 fokban megpörgetni a partnerüket aktus közben, és egy menet alatt nem érik be 16-nál kevesebb pozícióval.

Ez inkább teljesítménykényszer, mintsem az erotika magasiskolája. Igazából semmi „tanult” dolgot nem kell csinálnod ahhoz, hogy nagyszerűvé válj az ágyban. Elég lehet, ha teljesen el tudsz lazulni, s átadni magadat egyetlen póz örömeinek. A testhelyzeten kívül a behatolás szögét és mélységét is változtathatjátok, illetve arról sem szabad megfeledkeznetek, hogy ezen kívül más formái is vannak a szexnek.

A játékszerek kipróbálására vonatkozó tippeket pedig tényleg csak akkor fogadjátok meg, ha mindketten szívből szeretnétek – figyelmeztet Tammy.

A jó szex bensőséges

Akárki akármit mond, a szex lényege az intimitás – még akkor is, ha csupán egyéjszakás kalandról van szó. Persze, Tammy szerint ez messze nem egyenlő a romantikus filmekben látott tökéletes jelenettel, amelynek során a férfi és a nő hosszan egymás szemébe nézve, ugyanabban a pillanatban élvez el.

Csak rajtatok múlik, mit éreztek bensőségesnek, és hogyan fejezitek ki a hálószobában az érzelmeiteket. A legfontosabb, hogy tudjatok a testetekkel kommunikálni, mégpedig a kölcsönös bizalom jegyében. Semmi sem szexibb annál, mint teljesen odalenni a másikért – ezt nem pótolhatja semmiféle ügyes fogás vagy izgató körülmény sem. 

„Ha ez az öt dolog megvan, a terv, a gyakoriság, a csend, az ellazulás és az intimitás, tiétek a világ!” – zárja a tanácsadást Tammy.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!