A tervezett vagy a spontán szex a jobb? Meglepő a válasz

A tervezett vagy a spontán szex a jobb? Meglepő a válasz

Címlap / Szerelem / Szex / A tervezett vagy a spontán szex a jobb? Meglepő a válasz

A jó szex előre tervezett

Sokan azt hiszik, hogy a spontán szex garantálja a legnagyobb felszabadultság-élményt. Tammy szerint azonban ez egyszerűen tévedés.

Gondolj csak bele: akár alkalmi viszonyt keresel, akár tartós kapcsolatban vagy, eleve teszel bizonyos intézkedéseket az együttlétet megelőzően, például szexi fehérneműt húzol magadra, illetve szőrtelenítesz. Az ágytornát éppen ez a fajta aktív várakozás teheti igazán jóvá. Fokozottan igaz ez nálunk, nőknél, hiszen impulzusra van szükségünk a vágy fellángolásához.

A felkészülési szakasz pont erre jó, hiszen egy csomó dolog megfordulhat a fejünkben, mire tényleg történik valami. Tammy megfogalmazása alapján „a jó szex olyan spontán, amennyire csak akarod, ha elég alaposan kitervelted” – és ez mindent elmond.

A jó szex gyakori

A párok gyakran állítják, hogy a mennyiség egyáltalán nem fontos, csakis a minőség számít – ám ez ugyancsak tévedés Tammy szerint, főleg a férfiak szemében.

Ha nőként gyakran hangoztatod a kifogást, hogy éppen nem vagy olyan hangulatban, az azt jelenti, hogy valami nem stimmel. El sem kezdődik nálad az izgalmi állapot, márpedig az imént már volt szó róla, hogy az kellene az igazi vágyhoz.

Amennyiben azon kapod magad, hogy „inkább máskor” szexelnél, amikor „kevésbé vagy fáradt”, vagy amikor a végére értél a mosogatásnak, a testiség valamiért nyűgöt jelent számodra – pedig a párod valószínűleg nem órákig tartó lepedőakrobatikát akar.

A terapeuta tehát azt javasolja, hogy néha engedd ki a gőzt, és a kifogások ellenére is add be a derekad!

A jó szex a cselekvésről szól

„Terapeuta vagyok. Abból élek, hogy megtanítom az embereket kommunikálni. Ez fontos dolog. Sőt, néhány könyvet is írtam már róla. Olykor viszont a szavak helyett a tettekre kell helyezni a hangsúlyt” – magyarázza Tammy.

Lehet, hogy a szexről való csevegés egyfajta előjátéknak is elmegy, ám mégiscsak az az igazi, amikor élesben tudod megmutatni a partnerednek, mit és hogyan tegyen. Ne várd, hogy olvasson a gondolataidban! A pasik egyik rémálma az érv, ami így hangzik: „ha igazán szeretnél, tudnád, mit szeretnék!” A női nem talán legnagyobb tévedése ez – ne hagyd, hogy rányomja a bélyegét a szexuális életetekre!

A terapeuta úgy véli, hogy egy selyemsállal például elég egyszerűen a kezedbe veheted az irányítást…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást