Rossz alvó vagy? Én is, és ez az oka

Rossz alvó vagy? Én is, és ez az oka

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Rossz alvó vagy? Én is, és ez az oka

Tegye fel a kezét, akinek az anyukája még nem mondta azt a telefonban elhangzó panaszszóra – fáradt vagyok – hogy hát akkor aludjál! Mintha ez olyan egyszerű lenne, ugyebár. Ismerek olyanokat, akik egy ütvefúró mellett balettozó elefánt hátára erősített műanyag kerti széken is el tudnának édesdeden aludni, de én nem közéjük tartozom. Rossz alvó vagyok. És most elmondom, mi az, ami nem hagy aludni.

Kávé

Nyilván valóan az én szervezetemben valami nem jól működik, mert az a kávé, amit azért vittem be, hogy befejezzem a munkáimat, cukros tejként hat rám, és hatalmasakat ásítok tőle, míg a monitor előtt ülök, de abban a pillanatban, hogy a fejem egy párnára kerül, a szemeim kipattannak, és úgy meredek bele a sötétségbe, mintha bármelyik pillanatban előbukkanhatna Cousteau kapitány a folyosóm metlakiján korcsolyázva.

Facebook

Mert ha végül sikerül leszakadnom a gépről, és nyugovóra térek, akkor még kézbe veszem a telefonomat, hogy beállítsam az ébresztőt. És ha már ott vagyok, gyorsan felpillantok a Facebookra.
És odanézz, ki volt nyaralni olaszban! És komolyan ezzel a sráccal volt? Én ezt ismerem a gimiből… Vajon a testvére még mindig ugyanabban a kocsmában dolgozik? Csak gyorsan rákeresek, és kiderül. Nahát, feleségül vette a barátnőjét… És itt következik még egy halom, teljesen irreleváns információ, amik az alvással ellentétben nem teszik eredményesebbé a holnapi napomat.

A macska

Mert ha végre nagy nehezen elalszom, biztos, hogy eszébe jut, hogy láthatatlan dementorokat üldözzön keresztül-kasul a lakásban.
Ez után pedig, mint aki jól végezte dolgát, visszatér, hogy a mellkasomon aludjon, belőlem kiszorítva a szuszt, esetleg az ágy jelentősebb felét elfoglalva, hangos dorombolással, dagasztással és ezer kilojoule erővel kifejtett bújással kényszerítsen simogatásra, míg ő kipiheni a fáradalmakat.

Aggodalmak

Már megint elfelejtettem befizetni az internetszámlát. És mi van, ha a macskának azért hullik a szőre, mert allergiás a tápra? És volt az az öt évvel ezelőtti beszélgetés azzal a fiúval, akivel soha többé nem randiztam, viszont azt mondtam neki, hogy a kedvenc színem a kék, és talán minden másként alakult volna, ha pontosítok, hogy a világos, és nem a sötét.
Mikor is lenne jobb alkalom ilyen dolgokon gondolkodni, mint valamikor hajnal 2 és 4 óra között?

A szomszéd

Mert ha hajnalra végre sikerül elaludnom, ő biztos, hogy akkor kel, és ahelyett, hogy csendben és észrevétlenül elindulna otthonról, úgy krákog a fürdőszobában, mint akinek már nincsen holnapja.
Tekintve azonban, hogy hónapok óta ezt csinálja, ebben már nem reménykedem.

A vízivás ördögi köre

Mert az úgy van, hogy vagy olyan szomjas vagyok, hogy álmomban szederjes nyelvvel keresem a vizet, és kizárólag jeges poharakról meg hűs csermejekről szövök lázálmokat, míg fel nem ébredek, vagy kimegyek inni, esetleg iszok az előre bekészített vizemből, de akkor biztos, hogy rövid időn belül meg arra fogok felébredni, hogy pisilnem kell.

Túl meleg van. Vagy nem?

Egy panel lakás hőmérsékletét nem egyszerű szabályozni. Abban kiegyezhetünk, hogy a takaró alatt elviselhetetlen a forróság, a pokol legmélyebb bugyraiba is el lehetne menni egy kis hűsölésért innen, a takarón kívül, illetve a takaró nélkül azonban megvesz az Isten hidege, jégcsapok nőnek a lábujjamra és valószínűleg reggelre teljesen ki is hűlnék.
A megoldást egyedül a takaró öt percenkénti forgatása jelenti, de belátható, hogy emellett természetesen nem lehet aludni.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!