Egészség / Életmód / Lélek

A reggeli elkésések balladája, avagy miért vagyunk képtelenek kikelni az ágyból

A reggeli elkésések balladája, avagy miért vagyunk képtelenek kikelni az ágyból

Az akaraterő olyasmi, aminek kétségkívül vannak határai, és aminek fejlesztésével lenyűgöző eredményeket érhetünk el. Lefuthatjuk a maratont, jógivá válva napokat egyensúlyozhatunk fél lábon, vagy időben felkelhetünk reggelente. Ez utóbbival az a baj, hogy az agy mintha más hullámhosszon működne az ébredés utáni első órában, és mindaz a kreatív, inspiráló gondolat, ami este a fejünkben volt, hirtelen badarságnak tűnik, és egészen más eszmék veszik át a helyüket. Az alábbi gondolatok például csak és kizárólag a reggeli órákban tűnnek ésszerűnek, akkor viszont garantált késéshez vezetnek.

Szundi – már megint

Hogy a szundi gombot ki találta fel, nem tudom, de valószínűleg nincs még egy olyan ember a világon, akinek a nevét ennyiszer áldották és átkozták. A reggeli, alvás és ébrenlét közötti állapotban az jelenti az egyik legnagyobb problémát, hogy 3-4 szundizás után az embernek fogalma sincs, hanyadjára nyomta meg azt a fránya gombot, következésképpen térben és időben sem igazán tudja elhelyezni magát.
Megoldás? Vakon, csukott szemmel kitapogatni a gombot a következő berregéskor, hogy még véletlenül se kelljen szembesülni azzal, hogy nem 6:30, hanem 7:20 van.

Időjárási tényezők

Az eső hangja van, akiket megnyugtat, van, akiket idegesít, de reggelente egyetlen dolgot juttat az ember eszébe: nem érdemes most kimenni. Egyúttal mindez azt is jelenti, hogy a megváltozott időjárási körülményekhez kell igazítani az aznapi öltözetet, tehát a székre kikészített ruha semmiképpen sem lesz megfelelő.
A tökéletes szett újratervezése persze időt és koncentrációt igényel – és miért ne lehetne ezt még az ágyban fekve, csukott szemmel elvégezni?

Reggeli

Mi is következik ma a diétás menüben? Zöldségsaláta egy szelet száraz pirítóssal, meg valami zöld lötty? Uhh, nem hangzik olyan jól… Annyira pedig semmiképpen sem, hogy felkeljek miatta!
Tulajdonképpen a leginkább kalóriaszegény megoldás az, ha kihagyom a reggelit, és micsoda véletlen, így még 15 percet nyerek, azaz maradhatok még egy kicsit az ágyban.

Smink? Ugyan már!

Ez a legalkalmasabb időpont arra is, hogy eldöntsem, a napot a természetes szépség jegyében fogom tölteni. Smink? Ugyan! Egy igazi nő smink nélkül is szép! Még az is lehet, hogy fésülködni sem fogok…
A szexi kócosság úgyis menő – ilyenkor a legtöbbeknek azért egy pillanatra átfut az agyán, hogy a szexi kócosságtól messze vagyunk, inkább madárijesztőre hasonlítunk, de újabb 10 perc pihenés reményében gyorsan elhessegetjük a gondolatot.

Tornacipőben gyorsabb

Ha már úgyis sportosra vesszük ma a figurát, akkor nem magas sarkúban, hanem tornacipőben fogok ma közlekedni. Amúgy is esik az eső!
Ez viszont azt jelenti, hogy legalább három perccel hamarabb kiérek a buszhoz, hiszen tornacipőben gyorsabban haladok – de ha kicsit kilépek, lesz az öt perc is. Akkor annyival többet aludhatok.

Csak felnézek az internetre…

Ha az ember egyszer eljutott odáig, hogy kinyissa a szemét, ránéz a telefonja képernyőjére, és meglátja, mennyi az idő, azonnal elhatározza, hogy márpedig most felkel. A nap elindításának pedig a legjobb módja, ha képbe kerülünk a világ eseményeiről. Szóval ha már úgyis a kezünkben a telefon, felnézünk a netre.
Csak öt percre… meg egy cicás videó erejéig. Meg a középiskolás padtársunk nyaralós fotóinak végiglapozásáig… Meg egy mozi előzetesig….

Visszadőlni a kanapéra

Felkeltem, felöltöztem, még a fogamat is megmostam. Csak megérdemlek annyit, hogy még öt percig visszadőljek a kanapéra, mielőtt kilépnék a kegyetlen nagyvilágba, nem? – így kezdődik minden buszhoz loholva rohanás története.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást