Rákkeltő dezodor? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Rákkeltő dezodor? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Címlap / Életmód / Egészség / Rákkeltő dezodor? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

„Napi nyolc pohár vizet kell innod.”

A másfél-két liternek megfelelő nyolc pohár csak egy irányadó érték, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azért hangoztatott régebben, hogy nagyobb folyadékfogyasztásra buzdítsa az embereket. A lényeg, hogy tapasztald meg, milyen a közérzeted ennyi vízzel. Utána már semmi szükség a számolgatásra, hiszen enélkül is érezni fogod a tested jelzéseit. Van, akinek tökéletesen elég egy liter, míg másnak három is kevés. Az egyéni szükséglet szem előtt tartása fontosabb, mint a bűvös nyolcas.

„A tojás árt a szívednek.”

A rántotta és az omlett szerelmesei fellélegezhetnek: az egészséges szervezetnek napi egy-két tojás kifejezetten jót tesz.

Igen, a sárgájában tényleg található koleszterin, ám kiegyensúlyozott táplálkozás mellett ez is szükséges az egyensúly megteremtéséhez, ráadásul olyan fantasztikus tápanyagokat kapsz vele együtt, amelyekhez képest a negatív hatások eltörpülnek.  Ha tehát nincs semmi baj a szíveddel, a tojásevés még segít is megelőzni, hogy legyen.

„A dezodor mellrákot okoz.”

A nyolcvanas években terjedt el a feltételezés, miszerint az izzadásgátló „bent ragasztja” a baktériumokat a bőrfelszín alatt, amivel rákos elváltozást okozhat. Bátran használj tehát deót – legfeljebb, ha a természetes anyagok híve vagy, kerüld el a titánium sót.

„A hidegben megfázhatsz.”

A világ egyik leglogikusabbnak látszó összefüggésének igazából nincs semmilyen valóságalapja. Sőt, egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a több órát fagypont közelében töltő egészséges férfiak immunaktivitása megnőtt, tehát ellenállóbbá váltak a fertőzésekkel szemben. Voltaképpen sokkal nagyobb esélye van annak, hogy beltérben kapsz el valamilyen nyavalyát, ahol kedvükre terjedhetnek a kórokozók. Idén tehát nincs több kifogás, hogy hidegben miért ne dugd ki az orrod a házból!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást