Mesébe illő édességeket készít ez a magyar csokoládé manufaktúra

Mesébe illő édességeket készít ez a magyar csokoládé manufaktúra

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Mesébe illő édességeket készít ez a magyar csokoládé manufaktúra

Ha arról van szó, hogy melyik csokoládét szereted a legjobban, te mit felelnél? A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét? Nos, nem Gombóc Artúr az egyetlen, aki nehezen tudna pontos választ adni.

Éppen ezt érzi az ember is, amikor megpillantja a Képeschoco Manufaktúra fantasztikus kínálatát. A magyar márka ugyanis nemcsak, hogy isteni, de egyben különleges kézműves csokoládékat, illetve süteményeket is készít, méghozzá prémium minőségben. Marketing managerük, Uhlár László történetükről, jelenükről, nagyszerű édességeikről és a jövőbeli terveikről is izgalmas részleteket árult el.

Honnan ered a csokoládék iránti szeretetetek?

Azt tapasztaltuk, hogy rendkívül kevés olyan édesség található a boltok polcain, amik kiváló és egészséges alapanyagokból készülnének. Elhatároztuk, hogy olyan termékeket szeretnénk készíteni, amiknek nemcsak a minőségük, de az élvezeti értékük is jelentős.

Fotó: Képeschoco Manufaktúra

Minek hatására döntöttetek úgy, hogy megalapítjátok a Képeschoco Manufaktúrát?

Családi vállalkozásunkat közel 10 éve alapítottuk meg. Először hobbinak indult, majd az óriási érdeklődésnek és pozitív visszajelzéseknek köszönhetően elkezdtük a fejlesztéseket és az üzemünk kiépítését. Mára egy 500 négyzetméteres cukrászüzemmel rendelkezünk, a legkorszerűbb technológiákkal.

Fotó: Képeschoco Manufaktúra

Mely alapelvek szerint készítitek a csokoládéitokat?

Számunkra a vásárlóink elégedettsége a legfontosabb. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a vásárlóink visszatérjenek hozzánk. Ehhez elengedhetetlen a minőségi alapanyagok használata és a kiváló ízélmény.

Fotó: Képeschoco Manufaktúra

Pontosan milyen technológiákkal dolgoztok?

Ahogy korábban említettem, üzemünk a legkorszerűbb technológiákkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a gyártás hatékonyabbá tételét ügyelve arra, hogy a termék továbbra is kézműves maradjon. A berendezések segítenek az összetevők gyorsabb és precízebb előállításában, de a munka 90%-ban kézzel készül. 

Hányféle édesség található jelenleg a kínálatotokban, és melyek a legkedveltebbek?

Körülbelül 50 termékünk van jelenleg (bonbonokat és táblás csokoládékat is beleértve), de ez a szám folyamatosan változik. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak kézműves csokoládékkal, de süteményekkel (tortákkal, aprósüteményekkel, sós, ropogós desszertekkel) is foglalkozunk.

Utóbbiakra egyre nagyobb érdeklődéssel tekintenek. 

Fotó: Képeschoco Manufaktúra

Mely eddig kapott visszajelzésekre gondoltok vissza a legszívesebben?

Az elmúlt egy évben három versenyen vettünk rész. Előtte soha nem versenyeztünk, így óriási öröm számunkra, hogy mind a három eseményről jó eredményekkel távoztunk. Az első az országos bejgli verseny volt, ahol két kategóriában indultunk és mind a két termékünk dobogós lett. A mákos bejglinkkel bronzérmet, a különleges bejgli kategóriában pedig ezüstérmet szereztünk. A következő verseny az országos pálinkás bonbon verseny volt, ahol három kategóriát céloztunk meg, és mind a három bonbonunk bronz minősítést kapott. A legutóbbi versenyünk pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tortája volt, ahol mind a két kategóriát megnyertük, így 2023-ban mi képviseljük vármegyénk tortáját.

Fotó: Képeschoco Manufaktúra

Hol találkozhatunk most a termékeitekkel és milyen jövőbeli terveitek vannak?

Elsősorban viszonteladókkal dolgozunk és folyamatosan növekszik azok száma. Szeretnénk minél több helyre eljuttatni a termékeinket, hogy az emberekkel megismertessük. Jelenleg első üzletünk megnyitásán dolgozunk, amely elsőként Nyíregyházán nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A jövőben szeretnénk több saját üzletet is szerte az országban, hogy minél több emberhez eljussanak a különlegességeink.

Nyitófotó: Képeschoco Manufaktúra

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!