Placebóként hathatnak a multivitaminok

Placebóként hathatnak a multivitaminok

Címlap / Életmód / Egészség / Placebóként hathatnak a multivitaminok

A legtöbben, ahogy az idő rosszabbra fordul, szeretünk betárazni vitaminokból, mert úgy gondoljuk, hogy segítik az egészségünket, és fontosak a vírusidőszakban, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön. Még akkor is, ha csak az influenzával kell megküzdenie, nem is a koronavírussal. Bár a vitamingyártók ezt akarják elhitetni velünk, és egyébként azoknak, akik valamilyen vitamin- vagy ásványianyag-hiányban szenvednek, tényleg jól jöhetnek, a tudományos kutatások sorra bizonyítják, hogy semmilyen egészségügyi hatásuk nincs.

Az biztos, hogy ha nem visszük túlzásba a szedésüket, ártani nem fognak.

Az is biztos, hogy azoknak érdemes csak szedni őket, akik tényleg valamilyen betegségben szenvednek, ami gátolja a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

Az sem mindegy, hogy milyen vitamint szedünk – hisz van a piacon néhány igazán silány minőségű is. És bár a korábbi kutatások is azt mutatták, hogy valóban semmi hasznuk, a Harvard Egyetem friss tanulmánya szerint olyannyira nincsen semmi hatásuk, hogy csak a placebónak köszönheti bárki is, ha jobban érzi magát tőlük.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást