Az avokádó értékes telítetlen zsírsavakat tartalmaz, mely csökkenti a koleszterinszintet. A benne lévő kálium segít a vérnyomás szabályozásában, véd a szívinfarktustól; nagyon jó antioxidáns. Ha tehetjük és szeretjük, fogyasszuk minél gyakrabban, mert nagyon egészséges.
Hozzávalók:
1 avokádó 1 citrom leve 1 szál újhagyma 2 evőkanál olívaolaj 1 csipet chili pehely só frissen őrölt bors ½ csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, húsát egy kiskanállal válasszuk el a héjától.
Az avokádó húsára csepegtessük rá a citrom levét, villával törjük össze, keverjük el az olíva olajjal.
Az újhagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra, majd keverjük bele az avokádós krémbe.
Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, és chili pehellyel.
A petrezselymes avokádókrémet lefóliázva legalább félórára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.