Padlizsánkrém, ahogy a legfinomabb

Padlizsánkrém, ahogy a legfinomabb

Címlap / Életmód / Receptek / Padlizsánkrém, ahogy a legfinomabb

VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre

Előételként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét a padlizsánkrém, melyet egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk. 

Hozzávalók:

2 db közepes méretű padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
citromlé 
1 ek. majonéz
só, bors ízlés szerint 

Elkészítés:

1. Félbe vágjuk a padlizsánokat, majd betesszük őket a sütőbe és 180 Celsius fokon körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül a padlizsán, vágjuk finomra a vöröshagymát, és törjük át a fokhagymát.

2. Miután megsültek a padlizsánok, kaparjuk ki a belsejüket egy kanállal, majd egy késsel vágjuk össze, hasonlóan a főtt spenóthoz.

3. Egy keverő tálban botmixer segítségével dolgozzuk össze a hagymákkal, adjunk hozzá egy evőkanál majonézt és pár csepp citromlét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha ezzel elkészültünk, tegyük be a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal vagy pitával és friss zöldségekkel tálaljuk. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!