Nyáresti tündérfények a kertben – Kreatív kültéri hangulatvilágítás

Nyáresti tündérfények a kertben – Kreatív kültéri hangulatvilágítás

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Nyáresti tündérfények a kertben – Kreatív kültéri hangulatvilágítás

Nincs is hangulatosabb, mint a meleg nyárestéken kiülni a kertbe, és a barátokkal sütögetni, nosztalgiázni. Bár a jókedvet már maga a program is tökéletesen biztosítja, a látványt fokozhatjuk, ha itt-ott különleges fényeket rejtünk el. 

Egyedi üvegedények

Az egyik legegyszerűbb és talán legbiztonságosabb módja a gyertyák kerti felhasználásnak, ha méretes befőttesüvegeket vetünk be a cél érdekében.

Több lehetőségünk is adódik, ha ezt az alapanyagot választjuk, hiszen nem csupán kijelölhetjük az útvonalat az üvegek segítségével, hanem erős madzagokkal akár a fákra is rögzíthetjük az újragondolt mécses tartókat.


Láttad? Különleges vintage lakberendezési tárgyak


Persze utóbbi esetén ügyeljünk a megfelelő távolságra, a biztonság érdekében inkább nagyobb üvegbe és kellően messze tegyük a gyertyákat az ágaktól. A megszínezett üvegek még hangulatosabbá tehetik a látványt, ahogy a további dekorációként felhasznált kövek, égésálló anyagok.

Befőttesüveg helyett használhatunk üvegpoharakat is, bár ezeket korlátozzuk inkább az asztali díszítésre, hiszen könnyen felborulhatnak.

Karácsonyi izzók újragondolva

A karácsonyi izzók messze nem csak az ünnepek során nyújtanak tökéletes látványt, nyáron éppúgy alkalmazhatjuk őket, mint a hideg hónapokban.

Pénztárcabarát megoldást kínálnak a napelemmel működő, érzékelővel ellátott változatok, amik a nyári napsugárzásnak köszönhetően könnyedén feltöltődnek, ám automatikusan csak sötétedés után kapcsolnak be.

Ezekkel az izzókkal körbetekerhetjük a kertben levő bokrokat, fákat, de akár a teraszt is átszőhetjük velük, így gyakorlatilag minimálisra redukálhatjuk a világítással járó extra költségeket.

Annak érdekében, hogy az izzók ne legyenek bántóak, zavaróak, vásároljunk állandóan, halvány fénnyel világító változatot, inkább kerüljük a színes és villódzó izzósorokat, legfeljebb a méretekkel variáljunk.

Csodás lámpások

A lámpások az elmúlt időszakban igencsak jelentős népszerűségre tettek szert a lakberendezésben. Lényegében bármelyik szezonban, évszakban aktualizálni tudjuk őket, ezért egyszerűen tökéletes kiegészítőnek bizonyulnak.

Nyáron a kisebb-nagyobb lámpásokat egész nyugodtan használhatjuk szabadtéren, ízlésünknek megfelelően akár ki is dekorálhatjuk őket.

Az mindenesetre biztos, hogy akár egymás mellé helyezzük, akár szétszórjuk a kertben a lámpásokat, páratlan élményben lesz részünk, amikor lemegy a nap.

Érdemes kipróbálni az alábbi megoldást, hiszen rendkívül könnyen varázsolhatunk otthonra az arab világra emlékeztető hangulatot.

Csupán helyezzünk a teraszra néhány kényelmes és méretes ülőpárnát, jó néhány díszes lámpást, majd szolgáljunk fel mentateát, fügét.

Valódi tündérfények

A tündérfények nevüket főleg igazán apró méretükről és rendkívül bájos megjelenésükről kapták. Ahhoz, hogy nekünk is lehessen otthon tündérfényünk, egészen kisméretű, lehetőleg vezeték nélküli izzósorra és egy jó adag fantáziára lesz szükségünk.

A tündérfényeket bárhol elrejthetjük a kertben: bokrok alján, kerti szobrok tövében, de akár sokkal közelebb is vihetjük a központi részekhez, pl. egy-egy különleges üvegbe rejtve.

A látványt tovább fokozhatjuk, ha nem csupán egy fajta, színű izzósort vásárolunk, a tündérfények esetében nem zavaró a változatosság, ugyanis kis méretük végett nem bántják a szemet.

Természetesen itt is lehet élni a hasznos praktikával, mely szerint a színes üveg megváltoztatja a látványt, de a vezeték nélküli izzók felhasználásának valóban csak a képzelet szabhat határt.

Látványos fáklyák

Az illatosított fáklyák nem csupán a szúnyogok elleni küzdelem során fejtik ki jótékony hatásaikat, díszítő funkciójuk sem éppen elhanyagolható.

Szerencsére a piacon ugyancsak széles a kínálat, a napelemes, gyertyával működő, vagy egyszerűen meggyújtható változatokon túl már akad olyan is, amit vezetékes hálózat segítségével kapcsolhatunk be.

Az interneten fellelhető recepteknek köszönhetően akár házilag is készíthetünk fáklyákat, természetesen olyan illatban és minőségben, ami az egyedi ízlésünknek és elképzeléseinknek megfelel.

A szabadtéri fáklyák az egyszerű, leszúrható megoldásokon túl akár az asztalokon is szerepet kaphatnak, meleg fényükkel garantáltan beragyogják az egész estét.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást