A 4-7-8 elv: ezzel a légzéstechnikával azonnal mély álomba kerülsz

A 4-7-8 elv: ezzel a légzéstechnikával azonnal mély álomba kerülsz

Címlap / Életmód / Egészség / A 4-7-8 elv: ezzel a légzéstechnikával azonnal mély álomba kerülsz

Hogyan működik?

A 4-7-8 elven működő légzéstechnikát egy arizóniai orvos, Dr. Andrew Weill fejlesztette ki, aki a jóga inspirálta metódusról a következőképpen nyilatkozott: „Nagyon egyszerűen végezhető, szinte semmi időbe nem telik és nincs szükség hozzá semmilyen eszközre sem, ezáltal bárhol, bármikor alkalmazható.”

A 4-7-8-as légzéstechnika 60 másodperc alatt képes elaltatni szinte bárkit, mivel az idegrendszer természetes nyugtató receptoraira hat.

Így csináld!

  • Mielőtt elkezdenéd, érintsd a nyelved hegyét az ajkadhoz a fogaid felett és tartsd ott, amíg a gyakorlatot végzed.
  • Vegyél levegőt (csak a szádon keresztül) olyan intenzitással, hogy legyen hangja a ki- és belégzésnek.
  • Csukd be a szád és gyengéden lélegezz az orrodon keresztül, amíg fejben elszámolsz négyig.
  • Ezután tartsd bent a levegőt, amíg elszámolsz magadban hétig.
  • Végül engedd ki az összes levegőt a szádon keresztül (ugyanúgy, mint az előbb) és ez tartson nyolc másodpercig. Ezt az egész folyamatot ismételd meg háromszor.
  • Ne felejtsd el, hogy mindig, amikor levegőt veszel, az az orrodon keresztül történjen, a kilégzés pedig legyen hangos és a szádon keresztül végezd.

Hogyan és miért használ?

A technika segítségével sokkal több oxigént juttatsz a szervezetedbe, ami a paraszimpatikus idegrendszerre hat és ezzel elősegíti a nyugalmi állapot kialakulását. Megnyugtatja az idegrendszert, ami a mindennapi stressz hatására rengeteg behatásnak van kitéve, ezzel nehezítve az agy és a test nyugodt pihenését.

Emellett a gyakorlat végzése közben rá tudsz hangolódni önmagadra és ezáltal képes leszel ellazulni. Azzal pedig, hogy a légzésedre és a belső hangodra kell koncentrálnod, az agyad kizárja a mindennapi problémákat és nem hagyja, hogy alvás helyett ezekkel foglalkozz. Ha te is hasonló problémákkal küszködsz, próbáld ki már ma este! 🙂

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!