5 minta, amit nem tudsz megkerülni idén ősszel – ott a helyük a szekrényedben!

5 minta, amit nem tudsz megkerülni idén ősszel – ott a helyük a szekrényedben!

Címlap / Stílus / Divat / 5 minta, amit nem tudsz megkerülni idén ősszel – ott a helyük a szekrényedben!

Korábban nem sikerült azonosulnom a retro irányzatokkal, valamiért nagyon unalmasnak és elavultnak tűntek azok a ruhák, amik időről-időre felelevenítésre kerültek a divatban. Most azonban úgy tapasztaltam, hogy sokkal kifinomultabbak, szebbek nem csak az egyes ruhadarabok, hanem maguk a fazonok is. Nagy kedvencem volt nyáron az emelt derekú szoknya és a crop top párosítása – előbbit idén ősszel magas derekú nadrágra fogom cserélni.

De a már megszokottnak számító, megújított fazonokat milyen mintákkal érdemes hordani a szezonban?

Kihagyhatatlan: az állatminta

Nem mondhatnám, hogy személyes kedvencem az állatminta, de az egyszerűbb és visszafogottabb színek társaságában még én is meg tudok barátkozni ezzel a szintén felelevenített megoldással.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Elsősorban a leopárd minta az, amit mindenkinek javasolt lesz beszereznie az előttünk álló szezonra, ez ugyanis bármelyik ruhadarabon és kiegészítőn divatosnak bizonyul. Leginkább a szintén divatos barna, fekete és arany tónusokkal lehet jól párosítani, akik pedig igazán merészek, azok az anyagok terén még a műbőrt is bevethetik. A leopárd minta mellett még a kígyóbőrre emlékeztető motívumok is hódítanak, és itt-ott bizony a zebra- valamint a tigriscsíkok is felbukkannak majd.

Plédkockás alapdarabok

Emlékszel még azokra a plédekre, amiket sokszor már anyukád is rejtegetett a vendégek elől? Nos, a plédkockás darabok ezúttal nem csupán a lakberendezésben, hanem a divatban is újra felbukkannak, mégpedig jóformán mindenhol.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Megjelennek a szoknyákon, a kabátokon és persze a meleg, őszi ruhákon is. Csodásan kombinálhatod őket a szebbnél szebb, szezonhoz tökéletesen passzoló darabokkal és a meleg színekkel éppúgy jó választásnak bizonyulnak, mint a monokróm párosításokban.

Friss visszatérő a tyúklábminta

Nem is olyan régen volt divat a tyúklábminta, de idén ismét új erőre kapott, és talán hasonló népszerűségnek fog örvendeni, mint a plédkocka, vagy éppen az állatminta.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Rengeteg darabon felbukkan majd ez az aprólékosnak és bonyolultnak ható motívum, ráadásul nem csupán az egészen kicsit tyúklábak, hanem a kifejezetten elnagyolt minták is meghódították a boltokat.

Elnagyolt és aprólékos kevertminták

Számos tervező vonultatott a kifutóján elnagyolt, jellemző módon sötét alapra nyomtatott mintákat. Ezek között gyakran felbukkantak a népi motívumok, a virágok és a geometria is sok helyen képviseltette magát.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A mintákat azonban nem csak azért volt nehéz felismerni, mert eleve elnagyoltak voltak, hanem mert a sötét alap mellett hasonlóan visszafogott árnyalatokkal illették őket. Az őszhöz alkalmazkodva csodaszép rozsdavörösek, narancsok, barnák látszódtak, de sok helyen feltűnt a sötétkék és a sötétzöld is. Ami biztos, hogy idén azok is megtalálják a testhezálló mintákat, akik nem szívesen hordanak élénk és feltűnő színeket az őszi-téli szezonban.

Egymásba fonódó minták

A geometriai mintákat egyértelműen felelevenítették a tervezők, de ezek közül is kiemelkednek azok a motívumok, amik egymásba fonódnak, láncszerűek, vagy eleve láncokat formálnak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Szinte vezetik a tekintetet ezek a ruhadarabok, nem győzzük felfedezni a különféle érdekes vonalakat, az egymásba tekeredő íveket, amiket gyakran más minták, formák is megbolondítanak. Igazi szemkápráztató irányzat ez, amit csak azok engedhetnek meg maguknak, akik nem félnek feltűnő ruhákban megjelenni.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!