Stílus / Divat

5 minta, amit nem tudsz megkerülni idén ősszel – ott a helyük a szekrényedben!

Korábban nem sikerült azonosulnom a retro irányzatokkal, valamiért nagyon unalmasnak és elavultnak tűntek azok a ruhák, amik időről-időre felelevenítésre kerültek a divatban. Most azonban úgy tapasztaltam, hogy sokkal kifinomultabbak, szebbek nem csak az egyes ruhadarabok, hanem maguk a fazonok is. Nagy kedvencem volt nyáron az emelt derekú szoknya és a crop top párosítása – előbbit idén ősszel magas derekú nadrágra fogom cserélni.

De a már megszokottnak számító, megújított fazonokat milyen mintákkal érdemes hordani a szezonban?

Kihagyhatatlan: az állatminta

Nem mondhatnám, hogy személyes kedvencem az állatminta, de az egyszerűbb és visszafogottabb színek társaságában még én is meg tudok barátkozni ezzel a szintén felelevenített megoldással.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Elsősorban a leopárd minta az, amit mindenkinek javasolt lesz beszereznie az előttünk álló szezonra, ez ugyanis bármelyik ruhadarabon és kiegészítőn divatosnak bizonyul. Leginkább a szintén divatos barna, fekete és arany tónusokkal lehet jól párosítani, akik pedig igazán merészek, azok az anyagok terén még a műbőrt is bevethetik. A leopárd minta mellett még a kígyóbőrre emlékeztető motívumok is hódítanak, és itt-ott bizony a zebra- valamint a tigriscsíkok is felbukkannak majd.

Olvastad már?  Kockák, pöttyök, virágok – Melyik mintát kedveled? Így árulkodik a jellemedről

Plédkockás alapdarabok

Emlékszel még azokra a plédekre, amiket sokszor már anyukád is rejtegetett a vendégek elől? Nos, a plédkockás darabok ezúttal nem csupán a lakberendezésben, hanem a divatban is újra felbukkannak, mégpedig jóformán mindenhol.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Megjelennek a szoknyákon, a kabátokon és persze a meleg, őszi ruhákon is. Csodásan kombinálhatod őket a szebbnél szebb, szezonhoz tökéletesen passzoló darabokkal és a meleg színekkel éppúgy jó választásnak bizonyulnak, mint a monokróm párosításokban.

Friss visszatérő a tyúklábminta

Nem is olyan régen volt divat a tyúklábminta, de idén ismét új erőre kapott, és talán hasonló népszerűségnek fog örvendeni, mint a plédkocka, vagy éppen az állatminta.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Rengeteg darabon felbukkan majd ez az aprólékosnak és bonyolultnak ható motívum, ráadásul nem csupán az egészen kicsit tyúklábak, hanem a kifejezetten elnagyolt minták is meghódították a boltokat.

Elnagyolt és aprólékos kevertminták

Számos tervező vonultatott a kifutóján elnagyolt, jellemző módon sötét alapra nyomtatott mintákat. Ezek között gyakran felbukkantak a népi motívumok, a virágok és a geometria is sok helyen képviseltette magát.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A mintákat azonban nem csak azért volt nehéz felismerni, mert eleve elnagyoltak voltak, hanem mert a sötét alap mellett hasonlóan visszafogott árnyalatokkal illették őket. Az őszhöz alkalmazkodva csodaszép rozsdavörösek, narancsok, barnák látszódtak, de sok helyen feltűnt a sötétkék és a sötétzöld is. Ami biztos, hogy idén azok is megtalálják a testhezálló mintákat, akik nem szívesen hordanak élénk és feltűnő színeket az őszi-téli szezonban.

Olvastad már?  Kockák, pöttyök, virágok – Melyik mintát kedveled? Így árulkodik a jellemedről

Egymásba fonódó minták

A geometriai mintákat egyértelműen felelevenítették a tervezők, de ezek közül is kiemelkednek azok a motívumok, amik egymásba fonódnak, láncszerűek, vagy eleve láncokat formálnak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Szinte vezetik a tekintetet ezek a ruhadarabok, nem győzzük felfedezni a különféle érdekes vonalakat, az egymásba tekeredő íveket, amiket gyakran más minták, formák is megbolondítanak. Igazi szemkápráztató irányzat ez, amit csak azok engedhetnek meg maguknak, akik nem félnek feltűnő ruhákban megjelenni.