5 mindennapi szokás, amit a sikeres emberek követnek: próbáld ki őket már ma!

5 mindennapi szokás, amit a sikeres emberek követnek: próbáld ki őket már ma!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 mindennapi szokás, amit a sikeres emberek követnek: próbáld ki őket már ma!

Te is irigykedve nézel azokra, akiknek mintha minden gyorsabban menne, és úgy tűnik, egy napjuk 26 órából áll? Vannak, akik egyszerűen úgy vannak huzalozva, hogy produktívabbak legyenek – ebben azonban mindennapi szokásaik is segítik őket, és titkaikat te magad is ellesheted.

Nem lógják el az edzést

A rendszeres testmozgásnak számos előnye van, de legalább ennyi kifogást is találunk rá. Az egyik legnépszerűbb kibúvó az időhiány, pedig valójában a testedzés éppen hogy jót tesz a produktivitásnak.

Már heti 3-4 alkalom 30 perces testmozgás is segít, hogy aktívabbá, tevékenyebbé válj – állítják a kutatások.

Azok, akik ennyi időt szántak a mozgásra, aktívabbak lettek a munkájuk terén is, és gyorsabban érték el a szakmai céljaikat.

Részben ez azért lehet, mert a sporttól egyszerűen jobb kedvűek, így hatékonyabbak is leszünk, részben pedig azért, mert a testmozgás tudatosságra, az energiánk beosztására és kitartásra is nevel.

Kikapcsolják az elektronikus kütyüket

Akár éppen egy egészséges szünetet tartanak, akár a munkába vetik bele magukat, a produktív emberek nem felejtik el kikapcsolni maguk körül azokat az elektromos készülékeket, amelyek nem szükségesek éppen ahhoz, amit csinálnak.

Számos felmérés bebizonyította már, hogy a multitasking hosszú távon nem válik előnyünkre, valójában sokkal hamarabb végzünk, ha a feladatainkat egymás után, de mindegyikre teljes figyelmet fordítva kerítünk sort.

A telefonod csekkolása, a közösségi oldal pittyegése vagy egy hírlevél a postafiókodban nagyon gyorsan tudja elvonni a figyelmedet és kizökkent az egyébként felvett munkatempódból.

A boldogságra fókuszálnak

Apróságnak tűnik, mégis hatalmas különbséget jelent, és ha belegondolsz, mindez nem is olyan meglepő.

A produktív emberek igyekeznek örömet lelni abban, amit éppen csinálnak – vagyis nem azzal biztatják magukat, hogy ha most a munkára figyelnek, akkor hamarabb túl lehetnek a kötelességeiken, hanem emlékeztetik magukat arra, hogy örömöt keressenek a rájuk váró kihívásokban, és megpróbáljanak a legjobbak lenni abban, amit csinálnak.

Ha már a munka közben is örömet éreznek, ha nem nyugszanak bele az áldozat szerepébe, nem csak könnyebben, de gyorsabban is érik el a céljaikat.

Kialusszák magukat

A főiskolán még beválhatott, hogy hajnalig írsz egy beadandót, aztán feltankolod magad kávéval, és még a másnap délutáni szemináriumokon is remekelsz, de lássuk be, az emberi test azért nem erre van kitalálva.

A rendszeres, 8 órás alvás fontosságáról hajlamosak vagyunk elfeledkezni, pedig sokszor nem is kell több az aktivitáshoz, csak az, hogy valóban kipihentek legyünk.

A produktív emberekre jellemzőbb, hogy nagyjából ugyanabban az időpontban fekszenek le és ugyanakkor kelnek fel, és eleget alszanak. Így a testük pontosan tudja, mikor van itt a pihenés ideje, és mikor a munkáé.

Rendben tartják a munkakörnyezetüket

Egy fotó a családodról, egy kedves, vicces kép vagy egy motiváló idézet természetesen segíthet, hogy jobban érezd magad a munkakörnyezetedben, és nem is arról van szó, hogy spártai szigorral kell távol tartanod mindent az íróasztalodtól, ami nem a munkához kapcsolódik, de ne feledd, hogy miért ültél le ide – próbálj olyan körülményeket teremteni, amelyek a koncentrációt segítik elő!

Jó, ha van előtted valami, amin látod a fontos feladatokat, határidőket, és a felmérések szerint némi zöld is segít, hogy produktívabban végezd a munkádat, ezért például egy kis cserepes virágnak nyugodtan helyet csinálhatsz az asztalodon. A fölösleges kacatokat, már elrendezett papírokat azonban ne hagyd szanaszét.

A valóban produktív emberek mindig rendet tesznek maguk körül, mielőtt egy komolyabb feladathoz fognak, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket.

Rendezett környezet – rendezett gondolatok!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást