Segít a torokfájáson és nem hiányozhat egy csésze forró teából egy hideg téli napon. De hogyan érdemes tárolni a mézet, hogy olyan sokáig megőrizze a minőségét, ameddig csak lehet?
1/7 Hogyan tárold a mézet?
A mézet mindig légmentesen záródó üvegedényben tartsd. Ellenkező esetben a mézben lévő higroszkópos (vízkedvelő) cukrok felszívják a levegőből a nedvességet, ami nemkívánatos élesztőgombák szaporodásához vezet. „A műanyagról köztudott, hogy átereszti a vízgőzt, a gázt és a szagokat" - mondja Dawn Combs, etnobotanikus, méhész és a Sweet Remedies szerzője. „Ez azt jelenti, hogy ha műanyagban tárolod a mézet, az elveszítheti a nedvességet, vagy ami még rosszabb, felveheti." Másrészt az üvegnek megfelelő tömítése van, amely a megfelelő folyadék/cukor arányban tartja a mézet, hogy az erjedés helyett friss maradjon. A következőkben megnézheted, hogyan érdemes tárolni a különböző fajta mézeket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!