Mexikói húsos tacos (carnita tacos)

Mexikói húsos tacos (carnita tacos)

Címlap / Életmód / Receptek / Mexikói húsos tacos (carnita tacos)

Az omladozóan megfőtt sertés lapocka egyszerűen mennyei lakoma, ropogós zöldségekkel és édes paradicsomszósszal azonban még finomabb! Próbáld ki ezt a mexikói különlegességet, amely talán nem is áll olyan messze a magyar ízléstől…

Hozzávalók 6 személyre

1 kg sertés lapocka

2 teáskanál só

2 teáskanál őrölt fekete bors

2 teáskanál szárított oregánó (lehetőleg mexikói)

1 / 2 nagy hagyma, 4 darabra vágva

1 avokádó, felezve, magozva, szeletelve

friss koriander szál

6 kukorica tortilla

paradicsom Salsa

Elkészítése

1. Tegyük a sertéshúst egy nagyobb serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be szárított oregánóval. A hagymaszeleteket dobjuk rá, majd lassú tűzön főzzük míg a hús teljesen átpuhul és szétesik.

2. Ha puhára főtt a hús, tegyük át egy vágódeszkára és szedjük szét szálkás csíkokra. Egy tálban keverjük össze az avokádó szeleteket, koriandert, piros paprika szeleteket.

3. Terítsük ki a tortillákat és sütőben pirítsuk meg enyhén mindkét oldalát. Kanalazzuk rá a zöldségeket és tegyünk mindegyikbe húst. Öntsük le paradicsom szósszal.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!