Mesés képek a legszebb karácsonyi vásárokról

Mesés képek a legszebb karácsonyi vásárokról

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Mesés képek a legszebb karácsonyi vásárokról

Természetes, hogy a mi szívünkhöz a Vörösmarty tér ismerős fényei és kellemes forralt bor-illata áll a legközelebb, és azt is tudjuk, hogy a szomszédban, Bécsben is tudják, mi fán terem a karácsony, de ezúttal néhány, tőlünk távolabb eső, de szintén világhírű és meseszép karácsonyi vásárokon nézünk körbe. Forró kakaót elő, kezdődhet az ünnepi hangolódás!

Strasbourg, Franciaország

Mi mással is kezdhetnénk a listánkat, mint minden európai karácsonyi vásárok ősével, a strasbourgi forgataggal?

Ha valahol, hát itt hagyománya van a karácsonyi vásárnak, itt rendezték meg ugyanis az eseményt Európában legelsőként, sok-sok évvel ezelőtt, 1570-ben.

Akkor még Christkindelsmärik-nak, vagyis az újszülött Jézus vásárának hívták.

Strasbourg azóta is folytatja a hagyományt, és a mesés fényeknek, az autentikus hangulatnak is köszönhetően mára kiérdemelte a „Karácsony Fővárosa” címet.

Ha te is szeretnél része lenni a franciák – és talán Európa – kedvenc karácsonyi forgatagának, november 28. és december 31. között keresd fel a várost.

Drezda, Németország

A karácsony mindenkinek egy kicsit mást jelent, de te bárhogyan állj is a dologhoz, Drezdában találsz majd a szívedhez közel álló karácsonyi vásárt is.

Miközben az egyébként is történelmi hangulatot idéző város ünnepi díszbe öltözik, összesen 11 különböző karácsonyi vásárt állítanak fel, amikben a helyiek és a turisták egyaránt kedvükre kalandozhatnak.

A hagyományostól kezdve a mókás középkorin át a síelés utániig mindenféle stílust megtalálsz itt, így akár egyszerre élvezheted egy történelmi utazás, a téli síelés és a klasszikus karácsony hangulatát.

Drezda ezer arcú karácsonyi vásárai november 27. és december 24. között várnak.

Brüsszel, Belgium

Brüsszelben Európa különböző kultúrái keverednek össze, és a csaknem két kilométer hosszan elterülő karácsonyi vásár a történelmi óváros szívében tényleg olyan, mintha egy tündérmese közepébe csöppentél volna.

A levegőt betöltik a finom ételek és italok illatai, meg persze a varázslatos, csillogó fények.

Az ünnepi hangulat, a meseszép környezet, a minőségi programok egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy sokak szerint a brüsszeli karácsonyi vásárhoz nincsen semmi fogható.

Az ünnepi forgatag sokáig, egészen vízkeresztig tart a városban, a karácsonyi vásár november 28.

és január 4. között várja a látogatókat.

Bázel, Svájc

A bázeli karácsonyi vásárról úgy tartják, hogy nemcsak a legnagyobb, de ez a legszebb is egész Svájcban.

A Barfüsserplatzon és a Münsterplatzon elterülő forgatag nem csak a vásárolni vágyókat csábítja, a város azért is tesz, hogy a karácsony igazi kulturális esemény legyen, ezért például a múzeumok speciális, tematikus programokkal készülnek ebben az időszakban.

A karácsonyi vásár hivatalosan akkor kezdődik meg Bázelben, amikor november 27-én, este 6:30-kor a kormányzótanács elnöke felkapcsolja a fényeket, és az ünneplés december 23-ig nem is ér véget.

Barcelona, Spanyolország

Lehet, hogy nem egy mediterrán ország az, ami elsőként eszünkbe jut, ha karácsonyi vásárokról van szó, pedig Barcelona élen jár a hagyományban: karácsonyi vásárokat legalábbis 1786 óta biztosan rendeznek itt, a Katedrális pedig mindennél jobban ide illő hátteret biztosít az ünnepi forgatagnak.

A vásárban tényleg mindent megtalálsz, ami az ünnepi hangulathoz kell, nemcsak fenyőfát, de díszeket, girlandokat, gömböket is vásárolhatsz, de kapni itt mohát, kiságyat, szökőkutat is – amit csak el tudsz képzelni. Minden évben feltűnik El Caganer figurája is, aki évente más-más jelmezt visel.

Az elterjedt figura nem más, mint egy sötét haju, piros kalapos fiú, aki a nadrágját letolva – nos, éppen könnyít magán.

A spanyolok azonban valamiért mindennél jobban szeretik, és ki tudja, egy barcelonai karácsonyi vásár során a te szívedhez is hozzánőhet a fura kis alak. Barcelonában a karácsonyi vásár november 27. és december 23. között tart. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást