Nem véletlen, hogy az antioxidáns lett az elmúlt években az a hívószó, amire az egészségesen táplálkozók a legtöbbször hivatkoztak – ezek az anyagok késleltetik vagy gátolják az oxidációs folyamatokat a testben, ami azzal jár, hogy kevesebb esélyünk lesz súlyos betegségekre, és akár hosszabban, egészségesebben is élhetünk.
Az alábbi ételekben rengeteg antioxidáns van, ezért nagyon egészségesek – fogyassz belőlük bőven és rendszeresen, hogy megnöveld az esélyedet a hosszú életre!
1/6 Hüvelyesek
A hüvelyesek fontos fehérjeforrást jelenthetnek akkor, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, de akkor is, ha csak csökkentenéd a húsfogyasztásodat, hogy ne pusztítsd jobban a bolygót.
Ezen kívül a babok, a borsók, a lencse, és bármilyen fura, a földimogyoró is, nagyon jó rostforrás.
Rendszeres fogyasztásukkal a bélrendszered mikrobiomja is helyreáll, ennek pedig – mint ahogyan a legfrissebb kutatásokból kiderül – nagyon fontos szerepe van a tested többi szervének működésében.
Többek között az immunrendszerében is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!