Nem véletlen, hogy az antioxidáns lett az elmúlt években az a hívószó, amire az egészségesen táplálkozók a legtöbbször hivatkoztak – ezek az anyagok késleltetik vagy gátolják az oxidációs folyamatokat a testben, ami azzal jár, hogy kevesebb esélyünk lesz súlyos betegségekre, és akár hosszabban, egészségesebben is élhetünk.
Az alábbi ételekben rengeteg antioxidáns van, ezért nagyon egészségesek – fogyassz belőlük bőven és rendszeresen, hogy megnöveld az esélyedet a hosszú életre!
2/6 Tojás
Bár a tojásban magas a koleszterin mennyisége, kutatók szerint, ha nem eszel meg belőle embertelen mennyiséget, nem fogja megemelni a véred rossz koleszterinszintjét.
Sőt, a Journal of the American College of Nutrition tudományos folyóiratban megjelent kutatás szerint például azok, akik sok tojást esznek (heti hetet átlagosan, tehát minden napra egyet), 12 százalékkal kisebb eséllyel kapnak sztrókot, mint azok, akik kevés tojást fogyasztanak.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!