Meglepő, milyen előnyei lehetnek a maszkviselésnek

Meglepő, milyen előnyei lehetnek a maszkviselésnek

Címlap / Életmód / Egészség / Meglepő, milyen előnyei lehetnek a maszkviselésnek

Az első koronavírus-sokk elmúltával már inkább nyűgnek érezhetjük a maszkviselést, annak ellenére, hogy egyelőre kötelező a tömegközlekedésen és a boltokban is. A maszkviselés valóban kellemetlen lehet, de a fertőzés megelőzésén és az átadás esélyének csökkentésén kívül még számos előnye is lehet, köztük meglepő következményei is, amelyek miatt biztos átgondolod majd, hogy mégis megéri ez a kis kellemetlenség.

Mások nem tudják leolvasni az érzelmeidet

Ahhoz, hogy meg tudják állapítani, mit érzel, milyen hangulatban vagy, másoknak látniuk kell az egész arcodat. A maszk viselésével olyan fontos információkat közvetítő arcvonásaid tűnnek el a nagyközönség szeme elől, mint a szád, ami nagyon nagy szerepet játszik az érzelemkifejezésben. Végre nem kell pókerarccal mászkálnod mások között, egész nyugodtan hagyhatod, hogy kiüljenek az érzelmeid az arcodra, senki nem fogja őket felismerni.

Te sem tudod megállapítani, másoknak milyen a hangulatuk

Ha hajlamos vagy szorongani azért, hogy mások mit gondolnak rólad, éppen téged néznek-e, vagy rád mosolyognak olyan gúnyosan, a maszkviselés téged is megszabadít ettől az élménytől.

A nonverbális kommunikációs jelek az interperszonális kommunikáció nagyon fontos részét képezik, de ha nem szeretsz idegenekkel összenézni, és azon gondolkozni, hogy vajon mi a véleményük rólad, most megszabadulhatsz a stressztől. Mindenki egy két lábon járó titokdoboz, és ez így is van jól.

Elfelejtheted a sminket

Ha nem olyan helyre mész, ahol muszáj lesz levenned a maszkot, nagyon sok sminket megspórolhatsz magadnak ezekben a hónapokban.

Ilyenkor bőven elég, ha feldobsz egy kis szempillaspirált, megcsinálod a szemöldöködet, és már indulhatsz is, hiszen a fél fejedet amúgy is kitakarja a maszk.

Ugyanez vonatkozik a férfiakra és a rendezetlen szakállra is: nem kell vele foglalkozni, hiszen úgysem látja senki.

yacobchuk1/depositphotos.com

Kiegészítőnek is jó

Most már annyira a mindennapjaink része lett a maszk, hogy rengeteg színben, mintásan kapható. Gyakorlatilag bármilyen stílushoz megtalálhatod a neked megfelelőt, és kicsit fel is öltöztetheted vele a szettedet.

Persze nem érdemes tucatszámra venni ezt sem, mert az első számú feladata funkcionális, de nem árt, ha van több a tarsolyodban, már csak azért sem, mert könnyen elhagyja vagy otthon hagyja az ember a maszkját.

Véleményt is mondhatsz vele

Kétségkívül rengeteg olyan dolog történik manapság, amiről érdemes szólni, és amiért vírushelyzet nélkül még akár az utcára is lehetne vonulni. Az hagyján, hogy globálisan zajlanak a színesbőrűek melletti tüntetések, Magyarországon is millió olyan ügy van, amiről jó, ha elmondod a véleményedet – még akkor is, ha azt a maszkodon lévő piktogrammal vagy felirattal teszed.

Segíthetsz megállítani egy világjárványt

A maszkviselésről a koronavírus-járvány elején nagyon sok félinformáció jelent meg, nem volt még senki biztos benne, mennyire használ, ha hordjuk, hiszen a vírust sem ismertük.

Most már azonban biztos, hogy szignifikánsan tudja csökkenteni a fertőzés esélyét, főleg olyan zárt terekben, mint amilyen a tömegközlekedés vagy a boltok is.

Éppen ezért a legegyszerűbben ezzel járulhatsz hozzá ahhoz, hogy itthon továbbra is viszonylag alacsony legyen a fertőzés foka, és minél kevesebben hunyjanak el a vírus miatt Magyarországon.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!