Hozzávalók: 30 dkg csirkemell filé 40 dkg burgonya 2 evőkanál liszt 3-4 gerezd fokhagyma só, bors olaj a sütéshez A körethez: 30-40 dkg vegyes zöldség (mirelit is jó) 30 dkg burgonya olaj a sütéshez A tálaláshoz: 1 kis pohár sovány tejföl 2 gerezd fokhagyma 5 dkg reszelt sajt Elkészítése:
A csirkemell filét vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. A megtisztított burgonyát és fokhagymát szálasra reszeljük, hozzákeverjük a megmaradt lisztet. Sózzuk, borsozzuk. A belisztezett húsokat ebbe a lapcsánka-tésztába forgatjuk, kezünkkel rátapasztjuk a masszát. Kanállal tovább segíthetjük a tapadást. Serpenyőben kevés olajban megsütjük. Tálaláskor fokhagymás tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk. A reszelt burgonyától „borzas” kinézetű lesz az elkészített étel, innen kapta a nevét, hogy borzaska. Laktató, finom. Az olajjal bánjunk csínján, mert jelentősen megnövelheti a kalóriák számát! Párolt zöldségekkel, sült krumplival tálaljuk, de rizzsel is finom.