Mátrai borzaska, avagy csirkemell burgonyás panírban

Mátrai borzaska, avagy csirkemell burgonyás panírban

Címlap / Életmód / Receptek / Mátrai borzaska, avagy csirkemell burgonyás panírban

Ha igazán tartalmas és finom étellel szeretnénk szívünk választottjának kedveskedni, akkor készítsük el ezt! Reszelős, pepecselős munka, de igazán megéri. A dicséret bőven kárpótol majd a konyhában töltött időért…

Hozzávalók:   30 dkg csirkemell filé 40 dkg burgonya 2 evőkanál liszt 3-4 gerezd fokhagyma só, bors olaj a sütéshez   A körethez:   30-40 dkg vegyes zöldség (mirelit is jó) 30 dkg burgonya olaj a sütéshez   A tálaláshoz:   1 kis pohár sovány tejföl 2 gerezd fokhagyma 5 dkg reszelt sajt   Elkészítése:

A csirkemell filét vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.   A megtisztított burgonyát és fokhagymát szálasra reszeljük, hozzákeverjük a megmaradt lisztet. Sózzuk, borsozzuk. A belisztezett húsokat ebbe a lapcsánka-tésztába forgatjuk, kezünkkel rátapasztjuk a masszát. Kanállal tovább segíthetjük a tapadást. Serpenyőben kevés olajban megsütjük.   Tálaláskor fokhagymás tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk.   A reszelt burgonyától „borzas” kinézetű lesz az elkészített étel, innen kapta a nevét, hogy borzaska. Laktató, finom. Az olajjal bánjunk csínján, mert jelentősen megnövelheti a kalóriák számát!   Párolt zöldségekkel, sült krumplival tálaljuk, de rizzsel is finom.
 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!