A tél szuperzöldsége ezúttal a karalábé, úgyhogy izgalmas recepteket hoztunk neked, melyek garantáltan új megvilágításba helyezik ezt a finomságot!
2/6 Petrezselymes ropogós
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a zöldségropogósokat. Szinte mindegy, miből készül, szuper főzelék feltét, de hús helyett is fogyaszthatod, vagy akár vacsira a salátád mellé. Ez egy igazán egyszerű recept, amit szinte percek alatt összedobhatsz.
Hozzávalók:
- 220 g reszelt karalábé
- 2 tojás
- 10 g liszt
- 30 g reszelt parmezán sajt
- petrezselyem
- só, bors
A friss, zsenge karalábékat mosd meg, hámozd meg, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeld le őket. Tedd bele egy tálba, és add hozzá a két tojást, a lisztet, a reszelt parmezánsajtot és a fűszereket. Egy könnyen formázható, nem túl folyós masszát kell kapnod, amiből csinálj kis golyókat. Serpenyőben, vagy a sütőben körülbelül 180 fokon néhány perc alatt süsd aranybarnára mindkét oldalt, majd itasd le a felesleges zsiradékot papírtörlővel, és már készen is vagy!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!