Kikapcsolódás / Otthon / Utazás

5+1 magyar szálláskülönlegesség, amely páratlan élményt kínál

5+1 magyar szálláskülönlegesség, amely páratlan élményt kínál

A koronavírus miatt egyelőre nem túl kecsegtetőek a kilátások a külföldi utakat illetően. Még mindig rengeteg a kérdés a határzárakat és a be- valamint a kiutazási feltételeket tekintve. Bár sokan a végsőkig kivárnak, rengetegen vannak, akik már visszamondták foglalásaikat és úgy döntöttek, inkább itthon költik el a nyaralásra félretett pénzüket. Szerencsére hazánkban is páratlan szépségekben gyönyörködhetünk, akár az építészetről, akár a természeti javakról van szó sőt, a kényelmes wellness-ről sem kell lemondania senkinek. Foglalni viszont időszerű, mert a szálláskülönlegességekben villámgyorsan fogynak a helyek.

Mórahalom, Homoki Lodge

A Homoki Lodge a Duna és a Tisza által határolt, alacsony fekvésű, homokos medencében terül el az Alföld peremén.

A környéken elszórt tanyavidék keveredik az erdős tájakkal, lápos rétekkel, egyszóval már a terület látványa is kellően pihentető. Az igazi különlegességet azonban mégsem annyira a táj, mint a szálláshely adja.

Immáron nem csak szobát, lakosztályt lehet a területen bérelni, hanem luxusjurtákat is.

A harmincöt négyzetméteres Homoki Yurt Luxury a hagyományos, sátras kempingezés élményét ötvözi a luxussal, valamint a hagyományos, ősmagyar tradíciókkal.

Sirok, Sirocave Barlang Apartmanok

Az egykori barlangokból kialakított apartmanok Közép-Európa első barlangszállásai közé tartoznak.

A vendégeknek nyolc kétszemélyes barlang-apartman áll a rendelkezésére, amik egyáltalán nem hasonlítanak a megszokott szállásokra.

A barlangokat riolit tufa kőzetbe vájták, egyszerű, komfortos berendezéssel és teraszokkal rendelkeznek, ahonnan páratlan kilátás tárul a környékre.

A Sirokon található komplexum izgalmas és egyedi üdülési lehetőségeket kínál mindazok számára, aki szeretnék a természetet a lehető legközelebbről, ám legkényelmesebben élvezni.

Noszvaj, Nomád Glamping Buborékház

A buborékházak nem ismeretlenek külföldön, hazánkban egyelőre Noszvajon van lehetőség a kipróbálásukra.

Ezek a kis építmények nagyon hasonlítanak a klasszikus, modernsátras megoldásokhoz, azzal a különbséggel, hogy a buborékházak részben, vagy egészben áttetsző anyagból készülnek.

Noszvajon az öt méteres, gömbölyű sátrat úgy helyezték el, hogy a lombok alatt hajthassuk álomra a fejünket, de persze éjszaka, a csillagos égboltban is gyönyörködhessünk.

Galyatető, Bivak

A Galyatető Turistacentrum egyfajta központként, öt, különböző típusú szálláshellyel, különlegesen kedvező árakon várja a természetkedvelő látogatóit.

Az egyedi külsejű és kialakítású épületben működik a Bivakszállás is, ami a centrumtól kétszáz méterre, egy harminc méter magas kilátó felső emeletén helyezkedik el.

Érdekesség, hogy a Bivakszállás mindösszesen 2000 forintnyi takarítási díjért cserébe igénybe vehető, és ezért nem csak páratlan látvány, hanem közösségi élmény is jár: emeleteként ötfős társaságok vehetik igénybe az egy légterű, közösségi fürdőszobával ellátott szállásokat.

Őrimagyarósd, Lombkorona ház

Sokak gyermekkori álma volt egy ház a lombkoronában – nos, ha gyermekként nem is sikerült valóra váltani, most felnőttként kipróbálhatod, milyen érzés az erdő közepén, a madarakkal ébredni.

Romantika, az erdő csendje vár azokra, akik szerelmesei a természetnek és a fáknak.

A lombkorona házban nincs áram, így garantált, hogy nem médiahasználattal töltitek majd az időt.

A két plusz két fős, mindössze tizenhat négyzetméteres lombkorona ház kedvező árakon kínál páratlan élményt kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

Mátrakeresztes, Templomvölgy Resort

A családi tulajdonban levő, modern, de a klasszikus fogalmát is teljesen kimerítő butikhotel az erdő szívében várja a látogatóit.

A tulajdonosok 2004-ben vásárolták meg az akkoriban katolikus templomként működő épületet, melynek bejáratánál három patak fut össze.

Az eredetileg vadászháznak épült, majd templommá avanzsált épület 2010 óta új funkciót tudhat a magáénak, és immáron standard, valamint családi szobákkal, erődre nyíló kilátással csábítja a vendégeit.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást