Lenyűgöző lakás dekoráció díszekkel és kiegészítőkkel

Lenyűgöző lakás dekoráció díszekkel és kiegészítőkkel

Címlap / Otthon / Dekor / Lenyűgöző lakás dekoráció díszekkel és kiegészítőkkel

Azt gondolnánk, hogy a kiegészítők nem számítanak olyan túl sokat a lakásban, hiszen ha az alapbútorok megvannak, akkor azok komoly mértékben meghatározzák a helyiség milyenségét. Bár az állításnak van valóságalapja, igenis rengeteget jelent, hogy milyen kiegészítőkkel dobjuk fel lakásunk megjelenését.

Apróságok, amiket hoztatok

Amikor két ember eljut az összeköltözésig, általában kiforrt ízlése és véleménye van arról, hogy mit szeretne magával hozni a saját kis szobájából.

Nyilván akadnak dolgok, amikről le kell mondani a közös otthonérzés érdekében – pl. ahogy te nem akarod a kedvesed focirajongói zászlóit nézegetni a hálószobában, úgy ő sem díjazza, ha az emlékül szolgáló, gyerekkori babáid ott csücsülnek sorban az ágyon – azért nem fog minden otthon maradni.

Ne hagyjátok otthon!

Nem szabad, hogy bármilyen fontos emléket, tárgyat magatok mögött hagyjatok csak azért, mert az nem annyira passzol az új lakásba.

Különösen az elején fontos, hogy minden ilyet magatokkal vigyetek, hiszen ez segít ahhoz, hogy a közös otthont tekintsétek a valódi lakhelyeteknek, ne a régi szobátokat.

A későbbi szelektálások, alakítgatások során úgyis dobozkába kerülnek az olyan tárgyak, amik meglátásotok szerint nem illenek a helyiségekbe.

Szőnyegek, kárpitok, textilek

Még ha a kiegészítők stílusát illetően nem is igazán tudtatok megegyezni, a kárpitok, szőnyegek terén mindenképpen érdemes összehangolnotok az ízléseteket.

Ezek alapjaiban határozzák meg a helyiségek hangulatát, benyomását, és ha passzolnak egymáshoz, akkor annyira nem is gond, ha a kiegészítők különböznek.

A szép sötétítő egy elegáns függönnyel, a kis dohányzóasztal egy minimalista terítővel, az ágy, körülötte egy pihe-puha szőnyeggel maximálisan otthonossá és látványossá varázsolja a szobát.

Praktikus vagy látványos?

A legjobb, ha a két tulajdonság egyaránt igaz az általatok kiválasztott kiegészítőre. Példának okáért egy polcos térelválasztó két külön helyiséget varázsol a szobából, és megtölthetitek azokkal a kütyükkel, amiknek látható helyen kell lenniük.

A szép vázát is hasznosítani tudjátok, akárcsak a virágokat, melyek a formás kaspókban gyönyörködtetik a szemet, és a szoba levegőjének is rendkívül jót tesznek.

Tükröt a szobába!

Ne csak azért, hogy láthassátok magatokat, hanem mert a tükör a legmegfelelőbb tárgy a helyiség optikai nagyítására.

Általa nem csupán tágasabbnak érezhetitek a teret, hiszen az elegáns, vagy éppen hagyományos, bohókás keret megválasztásával még azt is tökéletesen kifejezhetitek, milyen az ízlésetek.

Tükör tehát bátran kerülhet a szobába, előszobába is, praktikum végett pedig a szekrény belső oldalára, és persze a fürdőbe.

Képek, fotók

Érdemes olyan területet kiválasztani a lakásban, ahol helyet kaphatnak közös élményeitek, fotóitok – inspirálódni bőségesen lehet az interneten.

Ezek az emlékek fokozzák az összetartozás élményét, nem csak a látványuk végett, hanem azért is, mert mindig elmesélhetitek történetüket, ha látogatótok érkezik.

A dekorképeket illetően nem érdemes túlzásba esni, itt is él az aranyszabály: a kevesebb több. Néhány jól eltalált, a szoba berendezéséhez, színvilágához, stílusához passzoló kép csodásan feldobja a helyiséget.

Ami még jól jöhet

A képeken, kárpitokon, virágokon és személyes tárgyakon felül jó, ha beszereztek néhány olyan tárgyat, amik passzolnak egymáshoz, ezáltal egységet teremtenek a helyiségekben.

Ilyenek lehetnek pl. a díszpárnák, a gyertyatartók, a falióra, a zuhanyfüggönyhöz passzoló kádkilépő, az előszobabútorhoz illő esernyőtartó.

És ne feledd, berendezésnél először mindent helyezz el, ami már eleve adott, és csak utána szerezz be új holmikat, különben nagyon zsúfolt lehet a végeredmény.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!